fbpx

5 trender inom rekrytering som sammanfattar 2021

På jobbet2021.12.27

Året lider mot sitt slut och vi passar på att sammanfatta några av de trender vi sett inom rekryteringsbranschen under det gångna året.

En positiv kandidatupplevelse

Att ge kandidaterna en positiv upplevelse genom processen har blivit allt viktigare. Kandidater som haft en genomlöpande god upplevelse tenderar att sprida ett positivt rykte om er som företag. Att fylla i oändliga ansökningsformulär och att inte kunna ansöka från telefonen är typexempel på sådant som kan dra ner användarupplevelsen. Gör det så enkelt & trevligt som möjligt för dina kandidater att söka jobb hos just er!
 

Employer Branding 2.0

Anställ rätt profiler genom Employer Branding. Ett starkt varumärke för dig som arbetsgivare är otroligt viktigt för att du ska kunna attrahera, engagera och behålla dina anställda. Employer Branding är ju egentligen inget konstigare än att du ser till att ta makten över hur du uppfattas utåt genom att planera, publicera och sprida innehåll som beskriver hur det är att arbeta hos just er.
 

Social-rekrytering

Identifiera, attrahera, engagera och anställ såväl aktiva som passiva kandidater. Social rekrytering kan användas proaktivt för att söka potentiella kandidater, bygga relationer med dem i förväg och uppmana dem att söka era lediga jobb. Det hjälper också om du har uppdaterad info om dina passiva kandidater som du har i loopen för att underlätta vid eventuella öppningar, ett perfekt knep förb dig som gillar att nätverka.
 

Automatiserade verktyg

För att spara tid kan det vara bra om du har vissa automatiserade delar i din rekrytering, såklart inte för mycket så att kandidaterna känner att de blir bemötta av robotar. Men vissa delar av rekryteringen som att skicka ut instruktionsmail, tester, inbjudan till intervju eller meddelanden med påminnelser som ofta är densamma till alla kandidater, dessa kan med fördel automatiseras för att slippa onödig admin som är tidskrävande. Du sparar tid och pengar och får tid att fokusera på andra delar som bygger värde för kandidaten och ger dig utrymme att hinna med andra delar.
 

Data-driven rekrytering

Anställ rätt profiler genom statistik. Du kan ofta förutse utfallet av rekryteringar genom att se till siffror och analyser. Data-driven rekrytering ger en vetenskaplig syn på dina anställningar. Det eliminerar också partiskhet eller orättvisor när ni tar beslut som baseras på siffror istället för magkänsla och sympatier.
 

 

Följ oss

instagram_logo_2016-svg3-2-facebook-png-piclinkedin-icon-logo-fbade03110-seeklogo-com

Följ oss på Linkedin >

Håll dig uppdaterad på vår Facebook >

Se allt kul vi gör på Instagram >

Relaterade artiklar

Fullständiga villkor för användarregistrering

Samtycke för ansökan hos Sprio AB
Härmed godkänner jag att mina personuppgifter registreras och behandlas av Sprio AB. Lämnade uppgifter kommer att vara tillgängliga för ansvarig rekryterare eller avdelningschef på Sprio AB i enlighet med EU:s Dataskyddsförordningen (2018), GDPR.

Behandling av personuppgifter
Uppgifterna som du lämnar i din ansökan registreras för Sprio AB’s räkning i Sprios innehållshanteringssystem WordPress. Du ger härmed ditt fullständiga samtycke för att då ha möjlighet att bli kontaktad av ansvarig rekryterare eller avdelningschef på Sprio AB.

Vi behandlar följande personuppgifter:

Förnamn, efternamn och företag
Kontaktuppgifter: E-postadress och telefonnummer

Sprio är personuppgiftsansvarig
Sprio är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter.

Vem kan ta del av uppgifterna?
Lämnade uppgifter kommer att vara tillgängliga för ansvarig rekryterare eller avdelningschef på Sprio AB.

Om du har skyddad identitet ska du kontakta hej@sprio.se.. Du bör även vara aktsam om vilken information du delar med dig av. Delge därför endast information som är relevant för det aktuella tillfället.

Hur länge sparas personuppgifterna?
Samtliga personuppgifter kommer att raderas från Sprios databas i innehållshanteringssystemet inom 2 år efter att du senast lämnat dina uppgifter.

Du har rätt att få veta vilka uppgifter Sprio har om dig
Du har rätt att få information om vilka uppgifter Sprio har om dig i form av ett registerutdrag. Du kan även begära att vi rättar felaktiga uppgifter eller raderar information om dig. Du har också rätt att dra tillbaka ditt samtycke för att vi behandlar dina personuppgifter. Vi kommer då att ta bort din ansökan samt radera de personuppgifter som är associerade med ansökningen från vårt rekryteringssystem.

Har du frågor gällande detta hör av dig till: hej@sprio.se eller ring 08-128 200 00.

Kontakt vid begäran om registerutdrag/ändra/radera uppgifter samt övriga frågor gällande personuppgiftshantering
Namn: lovisa.anelof@sprio.se
Organisationsnummer: 559070-1800
Postadress: 111 34 Stockholm
Besöksadress: Sveavägen 32
Telefon: 08-128 200 00

Ansök nu