fbpx

Allt du behöver veta om appen Clubhouse

På jobbet2021.02.10

De senaste dagarna har nätet och sociala medier exploderat av diskussioner kring den nya hajpade appen Clubhouse. Vi har listat det du behöver veta om appen.
 

Vad är Clubhouse?

Clubhouse är ett ljudbaserat socialt nätverk som lanserades i mars 2020, skapat av Paul Davison och Rohan Seth. I appen finns virtuella rum som du kan gå in för att lyssna på eller delta i en konversation som handlar om ett visst ämne. Du kan också själv skapa rum om ett visst ämne som intresserar dig.
 

Hur fungerar det?

På Clubhouse startsida (The Hallway) kan du bläddra igenom alla rum som är live just nu och gå med i alla du kanske är intresserad av. När du väl är inne kan du lyssna eller lyfta handen genom att trycka på en knapp om du har något att göra säga. En moderator i tilldelar dig att gå ”on scenen”, som i att ge dig ordet.
 

Du kan också bilda och/eller gå med i klubbar i Clubhouse, som appen beskriver som ”intressebaserade grupper.” Klubbar kan göra saker som startrum i klubben och vara värd för evenemang. Appen har också en kalender som visar kommande händelser, som ett samtal om mental hälsa eller diskussion om en film. Om du ser något intressant kan du ställa in ett påminnelsemeddelande.
 

Hur får jag en inbjudan?

Klubbhuset är fortfarande i beta, så du kan inte bara ladda ner det och hoppa på. För att gå med behöver du en inbjudan från någon som redan finns i appen. Du kan dock komma på väntelistan genom att ladda ner appen (för tillfället är den bara tillgänglig för iOS) och skicka ditt telefonnummer.
 

Måste jag prata eller kan jag bara lyssna?

Du måste inte själv stå i centrum och prata. Det är dock viktigt att komma ihåg rummets storlek. Vissa rum kan locka ett par tusen personer bland publiken. Du kan definitivt vara där och bara lyssna. Men om du råkar vara i ett rum med kanske fem andra personer, kan det vara lite olustigt om du inte säger någonting, så kolla hur många människor som är i rummet innan du smyger in för att lyssna.
 
 

Följ oss

instagram_logo_2016-svg3-2-facebook-png-piclinkedin-icon-logo-fbade03110-seeklogo-com

Följ oss på Linkedin >

Håll dig uppdaterad på vår Facebook >

Se allt kul vi gör på Instagram >

Relaterade artiklar

Fullständiga villkor för användarregistrering

Samtycke för ansökan hos Sprio AB
Härmed godkänner jag att mina personuppgifter registreras och behandlas av Sprio AB. Lämnade uppgifter kommer att vara tillgängliga för ansvarig rekryterare eller avdelningschef på Sprio AB i enlighet med EU:s Dataskyddsförordningen (2018), GDPR.

Behandling av personuppgifter
Uppgifterna som du lämnar i din ansökan registreras för Sprio AB’s räkning i Sprios innehållshanteringssystem WordPress. Du ger härmed ditt fullständiga samtycke för att då ha möjlighet att bli kontaktad av ansvarig rekryterare eller avdelningschef på Sprio AB.

Vi behandlar följande personuppgifter:

Förnamn, efternamn och företag
Kontaktuppgifter: E-postadress och telefonnummer

Sprio är personuppgiftsansvarig
Sprio är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter.

Vem kan ta del av uppgifterna?
Lämnade uppgifter kommer att vara tillgängliga för ansvarig rekryterare eller avdelningschef på Sprio AB.

Om du har skyddad identitet ska du kontakta hej@sprio.se.. Du bör även vara aktsam om vilken information du delar med dig av. Delge därför endast information som är relevant för det aktuella tillfället.

Hur länge sparas personuppgifterna?
Samtliga personuppgifter kommer att raderas från Sprios databas i innehållshanteringssystemet inom 2 år efter att du senast lämnat dina uppgifter.

Du har rätt att få veta vilka uppgifter Sprio har om dig
Du har rätt att få information om vilka uppgifter Sprio har om dig i form av ett registerutdrag. Du kan även begära att vi rättar felaktiga uppgifter eller raderar information om dig. Du har också rätt att dra tillbaka ditt samtycke för att vi behandlar dina personuppgifter. Vi kommer då att ta bort din ansökan samt radera de personuppgifter som är associerade med ansökningen från vårt rekryteringssystem.

Har du frågor gällande detta hör av dig till: hej@sprio.se eller ring 08-128 200 00.

Kontakt vid begäran om registerutdrag/ändra/radera uppgifter samt övriga frågor gällande personuppgiftshantering
Namn: lovisa.anelof@sprio.se
Organisationsnummer: 559070-1800
Postadress: 111 34 Stockholm
Besöksadress: Sveavägen 32
Telefon: 08-128 200 00

Ansök nu