fbpx

Amazon lanseras i Sverige – hur påverkar det dig & ditt företag?

Ledarskap2020.10.20

När Amazon lanserar i Sverige kommer klimatet för både kundservice, köpbeteenden och marknadsföring att förändras. Har du funderat på hur det kommer att påverka dig?  Det kan vara värt att tänka ett varv extra kring detta, innan dagen D är här, för att kunna fundera på vilka strategier du bör använda dig av?

1. Kunden kommer ställa högre krav
Kunden kommer att förvänta sig snabbare service, billigare leveranser och returer. Vilket i sin tur leder till en utmaning på kundserviceavdelningen; snabbare ärendehantering och bättre service. Här kan det vara värt att läggas fokus på det som rimmar bäst med din verksamhet i övrigt. Det kan vara allt ifrån att ge ett varmare mer personligt bemötande till att jobba på kundrelationen genom att fokus på communities, klubbar eller lojalitetsprogram. Hur lojala är dina kunder?

2. Uppdaterad marknadsföring
Du kommer att behöva uppdatera din strategi för marknadsföring. Vare sig du jobbar hårt med att stärka din SEO, lägger i en extra växel i din SEM eller helt enkelt fördelar om din budget för att faktiskt ge synlighet för dina produkter hos Amazon. Det är viktigt att komma ihåg att Amazon är en marknadsplats och sökmotor för enbart produkter, medan Google ligger kvar som en sökmotor för ALLT. Se till att fundera ut hur du kan gynnas av det.

3. Konkurrens leder till utveckling
Visst kan det kännas lite läskigt att bli utmanad av en så pass stor & redan etablerad plattform, men det kan samtidigt få oss att bli mer på tårna, tänka nytt och vilja erbjuda den bästa möjliga service, produkt och upplevelse för kunden. Vilket vi förstås alltid vill. Försök att se det som en chans till att uppdatera & förbättra. Du vet mest om dina befintliga kunder! Så se till att utläsa så mycket data du bara kan utifrån dina kunders beteenden. Optimera utifrån befintlig data & se till att vaka som en hök över hur dina kunders beteenden förändras när du utsätts för konkurrens i synlighet. Det ger dig en fingervisning för vad du kan göra bättre.

Följ oss:

instagram_logo_2016-svg3-2-facebook-png-piclinkedin-icon-logo-fbade03110-seeklogo-com

Följ oss på Linkedin >

Håll dig uppdaterad på vår Facebook >

Se allt kul vi gör på Instagram >

 

Relaterade artiklar

Fullständiga villkor för användarregistrering

Samtycke för ansökan hos Sprio AB
Härmed godkänner jag att mina personuppgifter registreras och behandlas av Sprio AB. Lämnade uppgifter kommer att vara tillgängliga för ansvarig rekryterare eller avdelningschef på Sprio AB i enlighet med EU:s Dataskyddsförordningen (2018), GDPR.

Behandling av personuppgifter
Uppgifterna som du lämnar i din ansökan registreras för Sprio AB’s räkning i Sprios innehållshanteringssystem WordPress. Du ger härmed ditt fullständiga samtycke för att då ha möjlighet att bli kontaktad av ansvarig rekryterare eller avdelningschef på Sprio AB.

Vi behandlar följande personuppgifter:

Förnamn, efternamn och företag
Kontaktuppgifter: E-postadress och telefonnummer

Sprio är personuppgiftsansvarig
Sprio är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter.

Vem kan ta del av uppgifterna?
Lämnade uppgifter kommer att vara tillgängliga för ansvarig rekryterare eller avdelningschef på Sprio AB.

Om du har skyddad identitet ska du kontakta hej@sprio.se.. Du bör även vara aktsam om vilken information du delar med dig av. Delge därför endast information som är relevant för det aktuella tillfället.

Hur länge sparas personuppgifterna?
Samtliga personuppgifter kommer att raderas från Sprios databas i innehållshanteringssystemet inom 2 år efter att du senast lämnat dina uppgifter.

Du har rätt att få veta vilka uppgifter Sprio har om dig
Du har rätt att få information om vilka uppgifter Sprio har om dig i form av ett registerutdrag. Du kan även begära att vi rättar felaktiga uppgifter eller raderar information om dig. Du har också rätt att dra tillbaka ditt samtycke för att vi behandlar dina personuppgifter. Vi kommer då att ta bort din ansökan samt radera de personuppgifter som är associerade med ansökningen från vårt rekryteringssystem.

Har du frågor gällande detta hör av dig till: hej@sprio.se eller ring 08-128 200 00.

Kontakt vid begäran om registerutdrag/ändra/radera uppgifter samt övriga frågor gällande personuppgiftshantering
Namn: lovisa.anelof@sprio.se
Organisationsnummer: 559070-1800
Postadress: 111 34 Stockholm
Besöksadress: Sveavägen 32
Telefon: 08-128 200 00

Ansök nu