Det här ska du absolut inte äta innan det är dags för arbetsintervju

Söka jobb2017.10.11

Du vill såklart komma redo och laddad med energi till din arbetsintervju - inga konstigheter! Men finns det någon mat du faktiskt borde undvika inför den viktiga intervjun?

Läs igenom detta så kan du känna dig på den säkra sidan, för du lämnar ju inget åt slumpen eller hur?

Vitlök…
Ja, du förstår säkert själv varför. Det är inte bara vampyrer som inte står ut med lukten av vitlök… Även om du tuggar loss på ett tuggummi innan det är dags att gå in i intervjurummet så finns det en risk att du liksom utsöndrar vitlöks-lukten genom huden, eller från händerna. Du kanske inte kommer sitta så pass nära intervjuaren så att din andedräkt slår upp i ansiktet på personen mitt emot, eller att du ens luktar. Men! Det finns en risk att du själv kommer på vad du just ätit och blir nervös i tron om att du luktar. I vilket fall som helst, skippa vitlöken!

Kål, eller laktos om du är känslig mot det? Du vill inte få en orolig mage när du redan är lite nervös! Så undvik råvaror som får magen att rumla runt helt enkelt.

Du behöver ju inte undvika peppar… Men! Om du äter något som är väldigt kryddat med vare sig peppar, dill eller koriander så kan du ju kika en extra gång i spegeln så inget ska ha fastnat något mellan tänderna!


Tuggummi (du ska såklart aldrig äta tuggummi) Men tugga inte tuggummi under intervjun! Du vill kunna tala tydligt utan att det snurrar något i munnen och det är lätt att uppfattas nonchalant om du tuggar tuggummi.

Drick inte för mycket vatten. Såklart ska du dricka så att du känner dig återfuktad och inte blir torr i munnen. Men dricker du för mycket blir du bara kissnödig och spänd! Det känns ju onödigt!

För mycket socker! För mycket socker får dina energinivåer att rubbas, från att bli superpigg till att bli alldeles utmattad efter en stund. Så se till att hålla blodsockernivån någorlunda jämn för att må bra och prestera ditt bästa på intervjun!

Jobbtips:

Jobba på Klarna med kundtjänst i Stockholm – jobb utan krav på erfarenhet >>

Relaterade artiklar

Fullständiga villkor för användarregistrering

All hantering av personuppgifter sker i enlighet med lagen om personuppgifter (PUL) och de rekommendationer som anges av datainspektionen. Dina uppgifter som du registrerar kommer endast att hanteras i rekryteringssyfte. Jag godkänner & samtycker till att ni får behandla och samla in min personliga information enligt ovan beskrivning.

Fullständiga villkor för användarregistrering

Vi använder de personuppgifter och den information du frivilligt lämnar som hjälpmedel i våra rekryteringsprocesser. All hantering av personuppgifter sker i enlighet med lagen om personuppgifter (PUL) och de rekommendationer som anges av datainspektionen. Jag samtycker härmed till att ni får behandla och samla in min personliga information på det sätt som beskrivits ovan för att uppfylla de ovan angivna syftena.

Ansök nu