fbpx

Bli mer produktiv – vanor du behöver för att få jobbet gjort

På jobbet2020.09.15

Så vad är egentligen hemligheten hos dessa ultraproduktiva människor, som på något magiskt sätt får ut det mesta av sin dag utan att tappa fokus?

Några vanliga missförstånd i det här fallet är att dessa personer skulle sta färre pauser, inte ha något privatliv eller sova mindre om natten. Det skulle inte funka för någon välmående person i längden. Hemligheten ligger i små saker de gör eller vanor de har, arbetsmönster som gör dem superproduktiva. Här kommer några exempel på den här typen av produktiva-hacks.
 

Bli produktiv: Konsten att prioritera

 
Produktiva människor förstår vilka uppgifter som behöver deras omedelbara uppmärksamhet, vilka som kan göras senare och vilka uppgifter de kan delegera eller dela med en kollega. Att försöka göra allt och samtidigt hålla hjärnan alert kommer att dränera dig på energi och du uppnår inte förväntade resultat.

Bli produktiv: Hantera distraktioner

Att vara ständigt uppdaterad på dina notiser i inkorgen, sociala medier och sms. Det är såklart trevligt att snabbt kunna svara på ett mail. Men till vilket pris? Varje gång du blir ”störd” av en notis i din telefon eller inkorg så förlorar du effektiviteten i det du just nu jobbar med. Det tar dig några minuter att läsa och svara på mailet och när det är dags att återgå till det du höll på med så tar det dig ytterligare en liten stunda att fundera ut ”vart var jag nu igen…”. Det här är en otroligt vanlig produktivitetstjuv, idag då vi alla blir överösta av push-notiser från alla tänkbara håll.

Ett bra sätt att undkomma detta är att ta för vana att svara på mail och liknande när du väntar på en taxi, i kollektivtrafiken, när du åker hiss eller varför inte när du står i kö. Testa du kommer bli överraskad över all tid du sparar!
 

Bli produktiv: Var sak har sin tid

Vissa arbetsuppgifter behöver kräver att du är otroligt noggrann, grundlig och mycket överseende för detaljer. Medan andra görs snabbare och med mindre krav på fokus och därför också tid. Se till att göra de tyngre arbetsuppgifterna som kräver mer av dig, på morgonen! Då är du pigg, alert och har mindre risk att förlora fokus.

Om du avslutar varje dag med att göra en lista över vad du ska utföra under morgondagen så kan du enkelt se i vilken ordning du bör prioritera dessa. Det här är såklart individuellt för alla, det du tycker är jobbigt och svårt kanske är en kollegas ”eftermiddagsgöra”. Så utgå alltid ifrån dig själv!
 

Bli produktiv: God sömn & morgonrutiner

Sömn behöver vi alla, det är inget du kan prioritera bort för att förlänga arbetsdagen. Se istället till att lägga dig i god tid. Ha tydliga morgonrutiner som passar dig och glöm inte att äta en ordentlig frukost, utan det får inte hjärnan bränsle nog att fokusera på det den ska. Har man tid och möjlighet så är rörelse och frisk luft alltid positivt. Men inte till vilket pris som helst så klart, vissa får in rörelse i sin rutin genom att cykla till jobbet medan andra tar en lunchpromenad eller joggar på kvällen. Inget är bättre än det andra.
 

Följ oss

instagram_logo_2016-svg3-2-facebook-png-piclinkedin-icon-logo-fbade03110-seeklogo-com

Följ oss på Linkedin >

Håll dig uppdaterad på vår Facebook >

Se allt kul vi gör på Instagram >

Relaterade artiklar

Fullständiga villkor för användarregistrering

Samtycke för ansökan hos Sprio AB
Härmed godkänner jag att mina personuppgifter registreras och behandlas av Sprio AB. Lämnade uppgifter kommer att vara tillgängliga för ansvarig rekryterare eller avdelningschef på Sprio AB i enlighet med EU:s Dataskyddsförordningen (2018), GDPR.

Behandling av personuppgifter
Uppgifterna som du lämnar i din ansökan registreras för Sprio AB’s räkning i Sprios innehållshanteringssystem WordPress. Du ger härmed ditt fullständiga samtycke för att då ha möjlighet att bli kontaktad av ansvarig rekryterare eller avdelningschef på Sprio AB.

Vi behandlar följande personuppgifter:

Förnamn, efternamn och företag
Kontaktuppgifter: E-postadress och telefonnummer

Sprio är personuppgiftsansvarig
Sprio är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter.

Vem kan ta del av uppgifterna?
Lämnade uppgifter kommer att vara tillgängliga för ansvarig rekryterare eller avdelningschef på Sprio AB.

Om du har skyddad identitet ska du kontakta hej@sprio.se.. Du bör även vara aktsam om vilken information du delar med dig av. Delge därför endast information som är relevant för det aktuella tillfället.

Hur länge sparas personuppgifterna?
Samtliga personuppgifter kommer att raderas från Sprios databas i innehållshanteringssystemet inom 2 år efter att du senast lämnat dina uppgifter.

Du har rätt att få veta vilka uppgifter Sprio har om dig
Du har rätt att få information om vilka uppgifter Sprio har om dig i form av ett registerutdrag. Du kan även begära att vi rättar felaktiga uppgifter eller raderar information om dig. Du har också rätt att dra tillbaka ditt samtycke för att vi behandlar dina personuppgifter. Vi kommer då att ta bort din ansökan samt radera de personuppgifter som är associerade med ansökningen från vårt rekryteringssystem.

Har du frågor gällande detta hör av dig till: hej@sprio.se eller ring 08-128 200 00.

Kontakt vid begäran om registerutdrag/ändra/radera uppgifter samt övriga frågor gällande personuppgiftshantering
Namn: lovisa.anelof@sprio.se
Organisationsnummer: 559070-1800
Postadress: 111 34 Stockholm
Besöksadress: Sveavägen 32
Telefon: 08-128 200 00

Ansök nu