fbpx

Så vet du om du är en bra kollega – bli poppis på jobbet

På jobbet2017.10.18

Tänk till lite extra kring hur du beter dig och vad du säger på jobbet, så kan du bli hela kontorets charmtroll.
 

Var uppriktig

En charmig person är inte en person som smörar. Att smöra eller att göra sig inställsam lyser igenom fort och de flesta genomskådar sådant beteende. Det är bättre att alltid vara uppriktig om du berättar och belyser om både bra och mindre bra saker i vardagen så betyder komplimangerna mer för mottagaren. Det viktiga är bara att komma ihåg att ge de där små komplimangerna som faktiskt betyder mycket. Dela med dig av det!
 

Var uppmärksam

Lyssna noga och ha ett intresse för kollegor och arbetsuppgifter. Om någon ber dig om hjälp med något och du svarar ”ja” utan att egentligen ha lyssnat så kan du ställa till det ordentligt för både kollegan och dig själv. Ta för vana att anteckna och att läsa igenom dina anteckningar dagligen.
 

Leta inte efter uppmärksamhet

Undvik att påtala hur fantastiskt mycket du utfört eller hur bra du är som gjort en viss uppgift. Om du gör ditt arbete bra så kommer det att märkas – då krävs inte att du själv berättar om det… Det är bara skrytsamt.
 

Ha ett öppet sinne

Ta till dig av andra människors idéer! Lär dig att lyssna och att se problem eller situationer ur andras perspektiv. Bara för att du upplevt något på ett visst sätt behöver inte det betyda att det är sanningen. Att vara öppen för idéer och infallsvinklar är mycket bättre än att bara befästa dina egna.
 

Behåll lugnet

Även om en jobbig situation uppstår så bör du försöka behålla ditt lugn. Slå inte på stora trumman direkt, låt situationen sjunka in och lägga sig istället för att få panik. Det smittar av sig och gör situationen mer hanterbar.
 

Jobbtips:
Lediga jobb i Stockholm – kundtjänst & service i Stockholm >>

Relaterade artiklar

Fullständiga villkor för användarregistrering

Samtycke för ansökan hos Sprio AB
Härmed godkänner jag att mina personuppgifter registreras och behandlas av Sprio AB. Lämnade uppgifter kommer att vara tillgängliga för ansvarig rekryterare eller avdelningschef på Sprio AB i enlighet med EU:s Dataskyddsförordningen (2018), GDPR.

Behandling av personuppgifter
Uppgifterna som du lämnar i din ansökan registreras för Sprio AB’s räkning i Sprios innehållshanteringssystem WordPress. Du ger härmed ditt fullständiga samtycke för att då ha möjlighet att bli kontaktad av ansvarig rekryterare eller avdelningschef på Sprio AB.

Vi behandlar följande personuppgifter:

Förnamn, efternamn och företag
Kontaktuppgifter: E-postadress och telefonnummer

Sprio är personuppgiftsansvarig
Sprio är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter.

Vem kan ta del av uppgifterna?
Lämnade uppgifter kommer att vara tillgängliga för ansvarig rekryterare eller avdelningschef på Sprio AB.

Om du har skyddad identitet ska du kontakta hej@sprio.se.. Du bör även vara aktsam om vilken information du delar med dig av. Delge därför endast information som är relevant för det aktuella tillfället.

Hur länge sparas personuppgifterna?
Samtliga personuppgifter kommer att raderas från Sprios databas i innehållshanteringssystemet inom 2 år efter att du senast lämnat dina uppgifter.

Du har rätt att få veta vilka uppgifter Sprio har om dig
Du har rätt att få information om vilka uppgifter Sprio har om dig i form av ett registerutdrag. Du kan även begära att vi rättar felaktiga uppgifter eller raderar information om dig. Du har också rätt att dra tillbaka ditt samtycke för att vi behandlar dina personuppgifter. Vi kommer då att ta bort din ansökan samt radera de personuppgifter som är associerade med ansökningen från vårt rekryteringssystem.

Har du frågor gällande detta hör av dig till: hej@sprio.se eller ring 08-128 200 00.

Kontakt vid begäran om registerutdrag/ändra/radera uppgifter samt övriga frågor gällande personuppgiftshantering
Namn: lovisa.anelof@sprio.se
Organisationsnummer: 559070-1800
Postadress: 111 34 Stockholm
Besöksadress: Sveavägen 32
Telefon: 08-128 200 00

Ansök nu