Så vet du om du är en bra kollega – bli poppis på jobbet

På jobbet2017.10.18

Hur upplevs du av dina kollegor? Är du den sura, den glada eller den jobbiga? Checka av den här listan för att se om det är något du kan förändra i ditt beteende på arbetsplatsen.

Tänk till lite extra kring hur du beter dig och vad du säger på jobbet, så kan du bli hela kontorets charmtroll.
 

Var uppriktig

En charmig person är inte en person som smörar. Att smöra eller att göra sig inställsam lyser igenom fort och de flesta genomskådar sådant beteende. Det är bättre att alltid vara uppriktig om du berättar och belyser om både bra och mindre bra saker i vardagen så betyder komplimangerna mer för mottagaren. Det viktiga är bara att komma ihåg att ge de där små komplimangerna som faktiskt betyder mycket. Dela med dig av det!
 

Var uppmärksam

Lyssna noga och ha ett intresse för kollegor och arbetsuppgifter. Om någon ber dig om hjälp med något och du svarar ”ja” utan att egentligen ha lyssnat så kan du ställa till det ordentligt för både kollegan och dig själv. Ta för vana att anteckna och att läsa igenom dina anteckningar dagligen.
 

Leta inte efter uppmärksamhet

Undvik att påtala hur fantastiskt mycket du utfört eller hur bra du är som gjort en viss uppgift. Om du gör ditt arbete bra så kommer det att märkas – då krävs inte att du själv berättar om det… Det är bara skrytsamt.
 

Ha ett öppet sinne

Ta till dig av andra människors idéer! Lär dig att lyssna och att se problem eller situationer ur andras perspektiv. Bara för att du upplevt något på ett visst sätt behöver inte det betyda att det är sanningen. Att vara öppen för idéer och infallsvinklar är mycket bättre än att bara befästa dina egna.
 

Behåll lugnet

Även om en jobbig situation uppstår så bör du försöka behålla ditt lugn. Slå inte på stora trumman direkt, låt situationen sjunka in och lägga sig istället för att få panik. Det smittar av sig och gör situationen mer hanterbar.
 

Jobbtips:
Lediga jobb i Stockholm – kundtjänst & service i Stockholm >>

Relaterade artiklar

Fullständiga villkor för användarregistrering

All hantering av personuppgifter sker i enlighet med lagen om personuppgifter (PUL) och de rekommendationer som anges av datainspektionen. Dina uppgifter som du registrerar kommer endast att hanteras i rekryteringssyfte. Jag godkänner & samtycker till att ni får behandla och samla in min personliga information enligt ovan beskrivning.

Fullständiga villkor för användarregistrering

Vi använder de personuppgifter och den information du frivilligt lämnar som hjälpmedel i våra rekryteringsprocesser. All hantering av personuppgifter sker i enlighet med lagen om personuppgifter (PUL) och de rekommendationer som anges av datainspektionen. Jag samtycker härmed till att ni får behandla och samla in min personliga information på det sätt som beskrivits ovan för att uppfylla de ovan angivna syftena.

Ansök nu