fbpx

Dags att rekrytera extrapersonal?

Ledarskap2020.03.03

Även om extrainsatt personal främst ska avlasta och underlätta för ordinarie personal att kunna vara lediga så är det också ett bra tillfälle för ert företag att göra intryck på framtidens talanger. Många som vill sommarjobba söker sig till företag som matchar deras utbildning eller framtidsdrömmar, därför kan det vara bra att ta vara på rätt kompetens och tänka långsiktigt. Genom att utöka möjligheterna, exempelvis genom en timanställning till hösten, blir ert företag extra attraktivt.

Har ni inget behov av sommarvikarier och satsar istället på att rekrytera till hösten?

Se då till att förbereda även det i god tid. Arbeta fram en kravprofil, utse en kontaktperson och publicera annonsen redan innan ni går på semester. På så sätt har ni skaffat er ett försprång när ni väl är tillbaka efter ledigheten och flera jobbtörstande kandidater redan har hunnit ansöka till just er.

– Idag stänger vi aldrig av våra sociala medier, vi är tillgängliga även under semestern och många som vanligtvis är passiva blir då aktiva. Faktum är att det är just under ledighet och i lugnare perioder som många faktiskt är mottagliga för information, då finns det tid till att djupdyka på ett annat sätt. För oss på Sprio blir detta framför allt tydligt då vi fortsatt behåller ett stabilt inflöde av ansökningar även under sommar- och julledigheten, menar Malin på Sprios marknadsavdelning.

Tre tips för dig som vill rekrytera under sommaren: 

  1. Definiera vilka plattformar din målgrupp använder. Är det exempelvis LinkedIn? Lägg då krut på att synas där.
  2. Var aktiv och stick ut från konkurrenterna. När många är lediga har ni desto större chans att skina!
  3. Många studenter tar examen och många talanger är hungriga på jobb – ta kontakt innan någon annan gör det.

Behöver ditt företag hjälp med personal inom kundtjänst och support under våren eller i sommar? Hör av er till oss på Sprio, hej@sprio.se, så diskuterar vi just era behov.

Lycka till!

 

Följ oss

instagram_logo_2016-svg3-2-facebook-png-piclinkedin-icon-logo-fbade03110-seeklogo-com

Följ oss på Linkedin >

Håll dig uppdaterad på vår Facebook >

Se allt kul vi gör på Instagram >

Relaterade artiklar

Fullständiga villkor för användarregistrering

Samtycke för ansökan hos Sprio AB
Härmed godkänner jag att mina personuppgifter registreras och behandlas av Sprio AB. Lämnade uppgifter kommer att vara tillgängliga för ansvarig rekryterare eller avdelningschef på Sprio AB i enlighet med EU:s Dataskyddsförordningen (2018), GDPR.

Behandling av personuppgifter
Uppgifterna som du lämnar i din ansökan registreras för Sprio AB’s räkning i Sprios innehållshanteringssystem WordPress. Du ger härmed ditt fullständiga samtycke för att då ha möjlighet att bli kontaktad av ansvarig rekryterare eller avdelningschef på Sprio AB.

Vi behandlar följande personuppgifter:

Förnamn, efternamn och företag
Kontaktuppgifter: E-postadress och telefonnummer

Sprio är personuppgiftsansvarig
Sprio är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter.

Vem kan ta del av uppgifterna?
Lämnade uppgifter kommer att vara tillgängliga för ansvarig rekryterare eller avdelningschef på Sprio AB.

Om du har skyddad identitet ska du kontakta hej@sprio.se.. Du bör även vara aktsam om vilken information du delar med dig av. Delge därför endast information som är relevant för det aktuella tillfället.

Hur länge sparas personuppgifterna?
Samtliga personuppgifter kommer att raderas från Sprios databas i innehållshanteringssystemet inom 2 år efter att du senast lämnat dina uppgifter.

Du har rätt att få veta vilka uppgifter Sprio har om dig
Du har rätt att få information om vilka uppgifter Sprio har om dig i form av ett registerutdrag. Du kan även begära att vi rättar felaktiga uppgifter eller raderar information om dig. Du har också rätt att dra tillbaka ditt samtycke för att vi behandlar dina personuppgifter. Vi kommer då att ta bort din ansökan samt radera de personuppgifter som är associerade med ansökningen från vårt rekryteringssystem.

Har du frågor gällande detta hör av dig till: hej@sprio.se eller ring 08-128 200 00.

Kontakt vid begäran om registerutdrag/ändra/radera uppgifter samt övriga frågor gällande personuppgiftshantering
Namn: lovisa.anelof@sprio.se
Organisationsnummer: 559070-1800
Postadress: 111 34 Stockholm
Besöksadress: Sveavägen 32
Telefon: 08-128 200 00

Ansök nu