fbpx

De 10 vanligaste misstagen du gör på Linkedin – känner du igen dig?

Din karriär2021.09.08

1. Grammatiska fel & stavfel

Det är A & O att lägga tid och ansträngning på att formulera dina erfarenheter och styrkor i din profil. Det är kanske ännu viktigare att korrekturläsa ordentligt, låter du grammatiska fel och stavfel ligga synliga i din beskrivning, så kommer dessa fel att urholka din trovärdighet. Så var noggrann!
 

2. Ingen profilbild

Att inte ha en profilbild är ett stort misstag. Var noga med att ladda upp en professionell bild, på Linkedin är ”professionell” ett nyckelord som bör genomsyra allt du gör.
 

3. En profilbild som inte känns professionell

För att anknyta till föregående punkt. Du laddade upp en profilbild, men det är en beskuren semesterbild eller ett foto som också innehåller din make, partner eller en selfie du tagit innan en härlig fest. Även dessa är ett stort NEJ. Återigen fokuserar vi på ”professionellt”. Gruppfoton och lediga bilder har sin plats på Facebook, inte Linkedin. Be en kollega eller någon du känner dig bekväm med att ta en bild i bra ljus, framifrån med lämpliga ”arbetskläder”. Se glad ut!
 

4. En tråkig eller intetsägande titel

Under ditt namn på Linkedin så syns din profiltitel. Ja, du kanske är en säljare, men du kan också beskriva dig själv som:

”Säljledare med expertis inom marknadsföring | 10-års erfarenhet | Prisbelönt inom internationellt ledarskap”

Folk dras till intressanta titlar, och det här är ett bra ställe att sammanfatta dina styrkor och väcka intresse hos dina profilbesökare.
 

5. En allmän profil-URL

LinkedIn ger varje konto en personlig URL. Det är en lång, ful webbadress med siffror och bokstäver. Så det är hög tid att du anpassar din URL till en mer personlig adress, inget mindre än ditt för- & efternamn. När du har gjort det kan du använda den webbadressen på personliga visitkort och på ditt CV.

Den andra fördelen med en personlig URL är att den stärker ditt ”varumärke” och din sid-rankning i sökmotorer, SEO i sin renaste form!
 

6. Att inte ha någon sammanfattning

Sammanfattnings-delen på LinkedIn kan ses på samma sätt som den sammanfattande sektionen högst upp i ditt CV (eller avsnittet ”Om oss” på din webbplats, för företagare). Du vill se till att det här avsnittet listar dina färdigheter och förmågor på ett spännande och optimistiskt sätt. Denna sammanfattning avgör om någon fortsätter att läsa din profil eller inte.
 

7. Att inte använda ”Avsnitt”

LinkedIn tillhandahåller avsnitt för din information, från arbetslivserfarenhet till utbildning till certifieringar, licenser & kompetenser. Att bara ladda upp ditt CV i din profil, är inte gott nog. Det blir svårt att läsa – och det är inte sökbart, vilket är ett stort misstag. Genom att istället använda sektionerna kan läsaren snabbt hoppa till ett visst avsnitt för att få veta mer om dig.
 

8. Dina kompetenser

Om du har en lista över kompetenser som inte känns igen av Linkedin, så blir du i förlängningen inte sökbar på webbplatsen. Till exempel, när du anger dina färdigheter, om du skriver in ordet ”Försäljning”, kommer LinkedIn att ge en rullgardinsmeny med potentiella matchande termer. Om du inte väljer från den listan kommer din kompetens sannolikt att vara osökbar för rekryterare.
 

9. Du är inte med i några grupper och/eller delar inget

Se Linkedin-grupper som ditt online-nätverk. Gå med i grupper som är inom din nisch eller marknad, och var aktiv. Ställ en fråga, starta en diskussion eller delta i någon annans diskussion. Det kommer att visa din expertis, men ännu viktigare, människor kommer att se ditt namn och din profiltitel. Varje medlem i gruppen får ett sammanfattande e-postmeddelande om den dagens eller veckans aktivitet, så genom att vara aktiv i gruppen syns ditt namn för potentiellt hundratals människor.
 

10. Du använder förifylld text

Skriv personliga meddelanden när du gör kontaktförfrågningar. Kom ihåg att nätverk handlar om relationer. Du får fler svar på dina kontaktförfrågningar om du anpassar dem individuellt utifrån individen.

 

Följ oss

instagram_logo_2016-svg3-2-facebook-png-piclinkedin-icon-logo-fbade03110-seeklogo-com

Följ oss på Linkedin >

Håll dig uppdaterad på vår Facebook >

Se allt kul vi gör på Instagram >

Relaterade artiklar

Fullständiga villkor för användarregistrering

Samtycke för ansökan hos Sprio AB
Härmed godkänner jag att mina personuppgifter registreras och behandlas av Sprio AB. Lämnade uppgifter kommer att vara tillgängliga för ansvarig rekryterare eller avdelningschef på Sprio AB i enlighet med EU:s Dataskyddsförordningen (2018), GDPR.

Behandling av personuppgifter
Uppgifterna som du lämnar i din ansökan registreras för Sprio AB’s räkning i Sprios innehållshanteringssystem WordPress. Du ger härmed ditt fullständiga samtycke för att då ha möjlighet att bli kontaktad av ansvarig rekryterare eller avdelningschef på Sprio AB.

Vi behandlar följande personuppgifter:

Förnamn, efternamn och företag
Kontaktuppgifter: E-postadress och telefonnummer

Sprio är personuppgiftsansvarig
Sprio är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter.

Vem kan ta del av uppgifterna?
Lämnade uppgifter kommer att vara tillgängliga för ansvarig rekryterare eller avdelningschef på Sprio AB.

Om du har skyddad identitet ska du kontakta hej@sprio.se.. Du bör även vara aktsam om vilken information du delar med dig av. Delge därför endast information som är relevant för det aktuella tillfället.

Hur länge sparas personuppgifterna?
Samtliga personuppgifter kommer att raderas från Sprios databas i innehållshanteringssystemet inom 2 år efter att du senast lämnat dina uppgifter.

Du har rätt att få veta vilka uppgifter Sprio har om dig
Du har rätt att få information om vilka uppgifter Sprio har om dig i form av ett registerutdrag. Du kan även begära att vi rättar felaktiga uppgifter eller raderar information om dig. Du har också rätt att dra tillbaka ditt samtycke för att vi behandlar dina personuppgifter. Vi kommer då att ta bort din ansökan samt radera de personuppgifter som är associerade med ansökningen från vårt rekryteringssystem.

Har du frågor gällande detta hör av dig till: hej@sprio.se eller ring 08-128 200 00.

Kontakt vid begäran om registerutdrag/ändra/radera uppgifter samt övriga frågor gällande personuppgiftshantering
Namn: lovisa.anelof@sprio.se
Organisationsnummer: 559070-1800
Postadress: 111 34 Stockholm
Besöksadress: Sveavägen 32
Telefon: 08-128 200 00

Ansök nu