fbpx

Tips för alla trötta – så får du energi hela arbetsdagen

På jobbet2019.03.12

Micropauser

Om du märker att koncentrationen svajar och att ögonen börjar bli trötta så är det dags för en micropaus. Ta några minuter där du får chansen att återhämta dig från arbetsuppgiften, gå och ta en kaffe eller köp en riktigt god juice eller gör några tåhävningar och se till att sträcka på dig ordentligt.

 

Fyll på med vätska

Tro det eller ej men många av oss blir trötta helt i onödan för at vi glömmer att fylla på med vätska! Att ha en vattenflaska vid skrivbordet som du ser till att fylla upp med nytt kallvatten ett par gånger under dagen gör susen. Att ha vatten nära till hands kan vara en nog tydlig påminnelse för dig om att ta en klunk eller två mellan varven.
 

Stå upp

Har du möjlighet att stå upp och arbeta? Gör då det så ofta du kan! Du aktiverar flera muskelgrupper som du inte tänker på, det gör att kroppen håller sig pigg och alert och du kommer inte få samma trötthetskänsla som du skulle fått om du satt ner som en säck potatis. Om du inte kan stå upp och arbeta så kan du ta chansen när du har rast, promenera eller stå upp en stund under lunchen.
 

Aktivera dig

Om du tränar regelbundet så kommer du automatiskt hålla dig piggare! Ett tips är att försöka hinna med träningen redan på morgonen innan jobbet. Då fyller du på med energi och får ett påslag av dopamin som är en slags lyckohormon som gör dig gladare och piggare.

 

Följ oss

instagram_logo_2016-svg3-2-facebook-png-piclinkedin-icon-logo-fbade03110-seeklogo-com

Följ oss på Linkedin >

Håll dig uppdaterad på vår Facebook >

Se allt kul vi gör på Instagram >

Relaterade artiklar

Fullständiga villkor för användarregistrering

Samtycke för ansökan hos Sprio AB
Härmed godkänner jag att mina personuppgifter registreras och behandlas av Sprio AB. Lämnade uppgifter kommer att vara tillgängliga för ansvarig rekryterare eller avdelningschef på Sprio AB i enlighet med EU:s Dataskyddsförordningen (2018), GDPR.

Behandling av personuppgifter
Uppgifterna som du lämnar i din ansökan registreras för Sprio AB’s räkning i Sprios innehållshanteringssystem WordPress. Du ger härmed ditt fullständiga samtycke för att då ha möjlighet att bli kontaktad av ansvarig rekryterare eller avdelningschef på Sprio AB.

Vi behandlar följande personuppgifter:

Förnamn, efternamn och företag
Kontaktuppgifter: E-postadress och telefonnummer

Sprio är personuppgiftsansvarig
Sprio är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter.

Vem kan ta del av uppgifterna?
Lämnade uppgifter kommer att vara tillgängliga för ansvarig rekryterare eller avdelningschef på Sprio AB.

Om du har skyddad identitet ska du kontakta hej@sprio.se.. Du bör även vara aktsam om vilken information du delar med dig av. Delge därför endast information som är relevant för det aktuella tillfället.

Hur länge sparas personuppgifterna?
Samtliga personuppgifter kommer att raderas från Sprios databas i innehållshanteringssystemet inom 2 år efter att du senast lämnat dina uppgifter.

Du har rätt att få veta vilka uppgifter Sprio har om dig
Du har rätt att få information om vilka uppgifter Sprio har om dig i form av ett registerutdrag. Du kan även begära att vi rättar felaktiga uppgifter eller raderar information om dig. Du har också rätt att dra tillbaka ditt samtycke för att vi behandlar dina personuppgifter. Vi kommer då att ta bort din ansökan samt radera de personuppgifter som är associerade med ansökningen från vårt rekryteringssystem.

Har du frågor gällande detta hör av dig till: hej@sprio.se eller ring 08-128 200 00.

Kontakt vid begäran om registerutdrag/ändra/radera uppgifter samt övriga frågor gällande personuppgiftshantering
Namn: lovisa.anelof@sprio.se
Organisationsnummer: 559070-1800
Postadress: 111 34 Stockholm
Besöksadress: Sveavägen 32
Telefon: 08-128 200 00

Ansök nu