fbpx

Det här är EVP – Vi förklarar begreppet

På jobbet2021.06.03

Känner du till EVP? Det här är något ni verkligen bör lägga tyngd vid för att sticka ut som attraktiv arbetsgivare, här förklarar vi konceptet!

EVP som är en förkortning av ”Employer Value Position” omfattar allt en arbetsgivare gör för att attrahera och behålla anställda. Den inkluderar allt ifrån lön, fördelar, bonusar och förmåner som kommer med att vara anställda hos just ditt bolag. I grund och botten är det anledningen till att en anställd vill jobba hos er istället för hos en konkurrent.

En EVP är alltså det unika värde som företaget ger medarbetarna. Om er EVP är det som skiljer dig från konkurrenten, så lönar det sig att ha en bra EVP som hjälper dig att attrahera och behålla den talang du behöver. Att marknadsföra din EVP blir i förlängningen Employer Branding, något som de flesta nog känner till.

Hur du ser till att din EVP är effektiv?

Det är viktigt att komma ihåg att din organisation har en EVP oavsett om den målmedvetet förmedlas via Employer Branding eller inte. Oavsett vad, så finns det fördelar som kommer att vägas av nuvarande och potentiella anställda när de bestämmer om de ska komma till (eller stanna hos) ditt företag. Om organisationen inte arbetar för att säkerställa att EVP:n är anpassad till företagets mål kanske den inte alls efterlevs, och det kan vara en av många anledningar till att du inte lockar till dig och/eller behåller rätt anställda.
 

Några sätt att skapa en effektiv EVP

Ta reda på vilken uppfattning som finns om er, både på marknaden och internt, är denna uppfattning redan i linje med företagets mål och vision? Vad kan förbättras för att bättre återspegla företagets vision och kultur? Tänk på vilken typ av företagskultur du vill främja!

Undersök vilka fördelar som är viktiga för den typ av anställd du vill attrahera. Kom också ihåg att du kan få bra inspel från dina nuvarande anställda om fördelar de uppskattar/skulle uppskatta. Var därmed också beredd att överväga att förändra fördelarna som erbjuds för att vara mer anpassade till dina anställdas mål, värderingar och behov.

Kom även ihåg vikten av kommunikation! De anställda ska vara medvetna om vad som erbjuds för att kunna nyttja och uppskatta er som arbetsgivare, det sprider sig som ringar på vattnet.

 

Följ oss

instagram_logo_2016-svg3-2-facebook-png-piclinkedin-icon-logo-fbade03110-seeklogo-com

Följ oss på Linkedin >

Håll dig uppdaterad på vår Facebook >

Se allt kul vi gör på Instagram >

Relaterade artiklar

Fullständiga villkor för användarregistrering

Samtycke för ansökan hos Sprio AB
Härmed godkänner jag att mina personuppgifter registreras och behandlas av Sprio AB. Lämnade uppgifter kommer att vara tillgängliga för ansvarig rekryterare eller avdelningschef på Sprio AB i enlighet med EU:s Dataskyddsförordningen (2018), GDPR.

Behandling av personuppgifter
Uppgifterna som du lämnar i din ansökan registreras för Sprio AB’s räkning i Sprios innehållshanteringssystem WordPress. Du ger härmed ditt fullständiga samtycke för att då ha möjlighet att bli kontaktad av ansvarig rekryterare eller avdelningschef på Sprio AB.

Vi behandlar följande personuppgifter:

Förnamn, efternamn och företag
Kontaktuppgifter: E-postadress och telefonnummer

Sprio är personuppgiftsansvarig
Sprio är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter.

Vem kan ta del av uppgifterna?
Lämnade uppgifter kommer att vara tillgängliga för ansvarig rekryterare eller avdelningschef på Sprio AB.

Om du har skyddad identitet ska du kontakta hej@sprio.se.. Du bör även vara aktsam om vilken information du delar med dig av. Delge därför endast information som är relevant för det aktuella tillfället.

Hur länge sparas personuppgifterna?
Samtliga personuppgifter kommer att raderas från Sprios databas i innehållshanteringssystemet inom 2 år efter att du senast lämnat dina uppgifter.

Du har rätt att få veta vilka uppgifter Sprio har om dig
Du har rätt att få information om vilka uppgifter Sprio har om dig i form av ett registerutdrag. Du kan även begära att vi rättar felaktiga uppgifter eller raderar information om dig. Du har också rätt att dra tillbaka ditt samtycke för att vi behandlar dina personuppgifter. Vi kommer då att ta bort din ansökan samt radera de personuppgifter som är associerade med ansökningen från vårt rekryteringssystem.

Har du frågor gällande detta hör av dig till: hej@sprio.se eller ring 08-128 200 00.

Kontakt vid begäran om registerutdrag/ändra/radera uppgifter samt övriga frågor gällande personuppgiftshantering
Namn: lovisa.anelof@sprio.se
Organisationsnummer: 559070-1800
Postadress: 111 34 Stockholm
Besöksadress: Sveavägen 32
Telefon: 08-128 200 00

Ansök nu