fbpx

3 frågor du bör ställa dig själv efter arbetsintervjun

Söka jobb2019.01.08

Vad säger magkänslan direkt efter intervjun?

När du går ifrån intervjun kommer din magkänsla säga dig en hel del! Såklart kan man vara lite förvirrad ochg omtumlad efter att ha suttit smått stressad i en lång intervju, men ofta kan du redan nu få en känsla för om du kommer trivas eller inte.

Den berömda magkänslan kan vara svår att sätta fingret på men är ack så tillförlitlig när man väl tar sig tiden att känna in den. Om du går ifrån en intervju med oroskänsla i bröstet och dålig självkänsla så är risken att rollen inte är vad du från början trodde, du är osäker på hur du kommer kunna utföra arbetet eller liknande. Då kanske just denna roll inte är för dig! Försök att känna in och bolla med någon kompis eller anhörig som du litar på. Förväxla inte dålig magkänsla med dåligt självförtroende, ofta kan du mer än du tror och de flesta jobb inleds med upplärning och utbildning som gör att det du känner dig osäker på kan klarna efter hand.

 

Hur har din syn på jobbet förändrats sedan innan intervjun?

Kanske lät rollen helt annorlunda när du läste jobbannonsen? Eller kände du bara att miljön eller stämningen inte kommer att passa dig? Ofta så bygger man upp en bild i huvudet för hur en arbetsplats kommer att vara. Såklart kan du aldrig gissa dig till exakt hur det kommer att vara i förhand men ta gärna en stund att reflektera över detta efter arbetsintervjun.

Kanske överträffade förväntningarna? Eller vad var det som inte stämde överens med hur du trodde att det skulle vara mot hur det faktiskt var? Har detta stor betydelse för dig eller tror du att du kommer kunna vänja dig och trivas på arbetsplatsen. Tänk igenom och resonera med dig själv så sliper du i onödan påbörja en anställning där du inte kommer att bli långvarig.

 

Matchade du personlighetsmässigt?

Kände du att du klickade med rekryteraren? Kändes intervjun som ett förhör eller kunde ni faktiskt ha trevligt under samtalet? Detta kan ge en fingervisning om hur mentaliteten på företaget är! Om du ficka chansen att se själva arbetsplatsen eller kanske ännu hellre om du hann spana in i lunchrummet? Det är ofta på de övriga anställda du kan läsa av vilket arbetsklimat och vilken känsla arbetsplatsen har. Så försök dra dig till minnes om du fick någon känsla av just den här arbetsplatsen!

 

Följ oss

instagram_logo_2016-svg3-2-facebook-png-piclinkedin-icon-logo-fbade03110-seeklogo-com

Följ oss på Linkedin >

Håll dig uppdaterad på vår Facebook >

Se allt kul vi gör på Instagram >

Relaterade artiklar

Fullständiga villkor för användarregistrering

Samtycke för ansökan hos Sprio AB
Härmed godkänner jag att mina personuppgifter registreras och behandlas av Sprio AB. Lämnade uppgifter kommer att vara tillgängliga för ansvarig rekryterare eller avdelningschef på Sprio AB i enlighet med EU:s Dataskyddsförordningen (2018), GDPR.

Behandling av personuppgifter
Uppgifterna som du lämnar i din ansökan registreras för Sprio AB’s räkning i Sprios innehållshanteringssystem WordPress. Du ger härmed ditt fullständiga samtycke för att då ha möjlighet att bli kontaktad av ansvarig rekryterare eller avdelningschef på Sprio AB.

Vi behandlar följande personuppgifter:

Förnamn, efternamn och företag
Kontaktuppgifter: E-postadress och telefonnummer

Sprio är personuppgiftsansvarig
Sprio är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter.

Vem kan ta del av uppgifterna?
Lämnade uppgifter kommer att vara tillgängliga för ansvarig rekryterare eller avdelningschef på Sprio AB.

Om du har skyddad identitet ska du kontakta hej@sprio.se.. Du bör även vara aktsam om vilken information du delar med dig av. Delge därför endast information som är relevant för det aktuella tillfället.

Hur länge sparas personuppgifterna?
Samtliga personuppgifter kommer att raderas från Sprios databas i innehållshanteringssystemet inom 2 år efter att du senast lämnat dina uppgifter.

Du har rätt att få veta vilka uppgifter Sprio har om dig
Du har rätt att få information om vilka uppgifter Sprio har om dig i form av ett registerutdrag. Du kan även begära att vi rättar felaktiga uppgifter eller raderar information om dig. Du har också rätt att dra tillbaka ditt samtycke för att vi behandlar dina personuppgifter. Vi kommer då att ta bort din ansökan samt radera de personuppgifter som är associerade med ansökningen från vårt rekryteringssystem.

Har du frågor gällande detta hör av dig till: hej@sprio.se eller ring 08-128 200 00.

Kontakt vid begäran om registerutdrag/ändra/radera uppgifter samt övriga frågor gällande personuppgiftshantering
Namn: lovisa.anelof@sprio.se
Organisationsnummer: 559070-1800
Postadress: 111 34 Stockholm
Besöksadress: Sveavägen 32
Telefon: 08-128 200 00

Ansök nu