Starta dagen - utomhus!

Finns det något härligare än att äta frukost utomhus? Är du morgontrött kan du se till att förbereda frukost kvällen innan och ta med dig ut på balkongen eller varför inte till en park eller gräsplätt nära dig? Du får en garanterat härlig start på dagen.

Cykla

Se till att vara turist i ditt eget närområde. Kolla upp på en karta eller på kommunens hemsida vad det finns för smultronställen i din närhet och se till att cykla till härliga badplatser, oupptäckta glasskiosker eller varför inte någon historisk plats eller kulturminne för att samtidigt lära känna dina områden.

Plocka godis!

Ge dig iväg till ett självplock för att plocka jordgubbar eller baka äppelpaj på egenplockade äpplen. Plantera basilika på fönsterbrädan eller hjälp en pensionär att rensa ogräs i landet i utbyte mot lite härlig skörd i form av morötter eller potatis. Det är något alldeles extra att äta sådant som du själv sett skördas.

Gör en lista

Sätt dig ner och fundera ut saker du länge velat göra och lista ner dem på ett papper, det kan vara allt ifrån att måla om en stol till att hoppa från femman, kanske testa att göra hemmagjord glass eller att utmana dig själv att våga testa något nytt. När inspirationen tryter och du känner dig uttråkad så kan du plocka fram listan och kryssa av en punkt eller två.

Ta vara på solen

Sommaren är kort, ta vara på den! Försök att vara utomhus och njuta av det så mycket du bara kan. Ta bilder och spara för det kan vara fint att ta fram och kika på sen i grå november. Försök att vara så påhittig du bara kan i ovanliga tider.
 
Glad sommar!