fbpx

”Jag skapar 3-4 inlägg om dagen och har min egen strategi” – Intervju med Michael Saliba

Ledarskap2019.11.21

Hur kom du fram till att starta #LinkedInSalibaChallenge?

 

– Genom insikter som jag tagit med mig under livets gång, framför allt under mitt år på klostret i Jerusalem. Jag reflekterar och tittar konstant på vägar att ta för att göra en positiv skillnad i andra människors liv. Att skapa värde, vägar och få andra att växa är min passion. Jag såg en möjlighet att kunna forma en challenge genom att sätta ner min drivkraft, mina värderingar och mitt arv i en plattform och i en utmaning som skulle gynna alla andra. Det har hittills lett till att 534 personer fått jobb och över 265000kr samlats in till välgörenhet. Men också att jag lyckats skapa ett proffesionellt nätverk med över 50000 personer.

 

– Utmaningen kom till efter att jag själv hjälpt en hel del människor ut i arbete och insåg att kan jag, kan alla. Många därute vill göra gott och består av god natur. Kan man bara ha en riktlinje, en väg eller någon som visar och säger ”dit ska vi” så skapas fenomenala resultat. Sedan såg jag värdet i plattformen LinkedIn och med stort nätverk skapar man sig själv stora möjligheter.

 

Vad tror du har varit nyckeln till din framgång på LinkedIn?

 

– Det är flera nycklar. Jag har varit transparent med en öppen strategi och en tydlig vision. Medans många andra på LinkedIn tänker content, skapar jag content. När andra lyssnar på experter och skapar två, tre inlägg i veckan vid specifika tidpunkter osv. så skapar jag istället tre, fyra inlägg om dagen och har min egen strategi. Jag älskar att skapa värde till andra, ger inte hatare eller negativa människor luft och vattnar min passion genom att se andra lyckas.

 

– Den största nyckeln till framgången ligger i att ha ett nätverk som suger ut allt jag delar med mig av och tar varenda tips, råd och tanke och låter sin business, sin person och sin framgång växa. Jag vill se människor och företag runt omkring mig lyckas och det förmedlar jag många gånger, varje dag på LinkedIn och övriga plattformar.

 

Vad är ditt tips för att fortsätta vara kreativ och inte stå still i sin utveckling?

 

– Att reflektera, vara medveten, bevara självkänslan och skicka ut content. Andra tänker ”viral succé” och statistik medan jag ser människor och kontinuitet. Kreativitet kan du inte läsa dig till det utan det kommer från engagemang och närvaro. När din självkänsla är hög och du börjar se möjligheterna skapar du en kreativ förmåga. Du behöver vara på tårna och vaken om du ska vara med i matchen. Det rör sig snabbt. Kreativitet likt engagemang kommer vara en bristvara med tiden.

 

Har du någon förebild som varit viktig för dig i din framgång?

 

– Jag har många förebilder i livet som tillsammans kompletterat varandra och varit bidragande till att jag tagit mig framåt. Jag skulle vilja lyfta upp varenda en i mitt nätverk som hittat sin passion, som kämpar dag in och dag ut för att nå resultat genom värderingar som skriker ”Inte jag, utan ni/vi”. Det finns många förebilder inom olika områden som är värda att hyllas.

 

Vilka har varit dina viktigaste lärdomar längs vägen?

 

– Lärdomarna är många och de har format min personlighet. Men att jag liksom alla andra inom kort kommer lämna detta liv är den starkaste lärdomen. Det ger mig sådan energi och motivation. Det skapar i mig en målmedvetenhet, ett mod och gör så att jag inte är långsint och uppskattar allt jag har. Tacksamhet är underskattat. Likaså starkt nätverk.

 

Vad drömmer du om härnäst och vad är ditt nästa steg?

 

– Jag drömmer egentligen inte om något speciellt. Jag känner en stor tacksamhet varje gång jag vaknar och ha möjligheten att göra det jag älskar. Det som kommer härnäst är mitt 20e event och firandet av att #LinkedInSalibaChallenge nått över 500 jobb, med temat ”skapa med det du har” samt än mer content på olika plattformar som LinkedIn, Instagram och även Tiktok för att nå en annan typ av målgrupp. Sedan fortsätter jag genom att dela med mig av paketerad kunskap i form av föreläsningar, Q&A-sessions, mentorskap samt nya kanaler och vägar för att nå ut till den som behöver höra.

Detta är en intervju från Sprios nyhetsbrev – glöm inte att anmäla dig för att i ta del av fler spännande intervjuer och användbara tips direkt i inkorgen. Klicka här!

 

Följ oss

instagram_logo_2016-svg3-2-facebook-png-piclinkedin-icon-logo-fbade03110-seeklogo-com

Följ oss på Linkedin >

Håll dig uppdaterad på vår Facebook >

Se allt kul vi gör på Instagram >

Relaterade artiklar

Fullständiga villkor för användarregistrering

Samtycke för ansökan hos Sprio AB
Härmed godkänner jag att mina personuppgifter registreras och behandlas av Sprio AB. Lämnade uppgifter kommer att vara tillgängliga för ansvarig rekryterare eller avdelningschef på Sprio AB i enlighet med EU:s Dataskyddsförordningen (2018), GDPR.

Behandling av personuppgifter
Uppgifterna som du lämnar i din ansökan registreras för Sprio AB’s räkning i Sprios innehållshanteringssystem WordPress. Du ger härmed ditt fullständiga samtycke för att då ha möjlighet att bli kontaktad av ansvarig rekryterare eller avdelningschef på Sprio AB.

Vi behandlar följande personuppgifter:

Förnamn, efternamn och företag
Kontaktuppgifter: E-postadress och telefonnummer

Sprio är personuppgiftsansvarig
Sprio är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter.

Vem kan ta del av uppgifterna?
Lämnade uppgifter kommer att vara tillgängliga för ansvarig rekryterare eller avdelningschef på Sprio AB.

Om du har skyddad identitet ska du kontakta hej@sprio.se.. Du bör även vara aktsam om vilken information du delar med dig av. Delge därför endast information som är relevant för det aktuella tillfället.

Hur länge sparas personuppgifterna?
Samtliga personuppgifter kommer att raderas från Sprios databas i innehållshanteringssystemet inom 2 år efter att du senast lämnat dina uppgifter.

Du har rätt att få veta vilka uppgifter Sprio har om dig
Du har rätt att få information om vilka uppgifter Sprio har om dig i form av ett registerutdrag. Du kan även begära att vi rättar felaktiga uppgifter eller raderar information om dig. Du har också rätt att dra tillbaka ditt samtycke för att vi behandlar dina personuppgifter. Vi kommer då att ta bort din ansökan samt radera de personuppgifter som är associerade med ansökningen från vårt rekryteringssystem.

Har du frågor gällande detta hör av dig till: hej@sprio.se eller ring 08-128 200 00.

Kontakt vid begäran om registerutdrag/ändra/radera uppgifter samt övriga frågor gällande personuppgiftshantering
Namn: lovisa.anelof@sprio.se
Organisationsnummer: 559070-1800
Postadress: 111 34 Stockholm
Besöksadress: Sveavägen 32
Telefon: 08-128 200 00

Ansök nu