fbpx

Grymma tips för dig som vill ha jobb utan erfarenhet

Söka jobb2018.03.15

1. Tro på dig själv

Du har kanske tidigare hört citatet,
“Believe you can and you’re half way there”

Det kan tyckas låta klyschigt, men att tro på sig själv och sina förmågor är otroligt viktigt. Sanningen är att du kan nå framgång och jobba med det du brinner för utan att ha studerat, det är möjligt så låt därför inte ditt självförtroende stå i vägen för dig.

2. Visa ditt engagemang

Som arbetsgivare vill man anställa människor som är motiverade, öppna för att lära sig nya saker och jobbar hårt. Kompensera därför din uteblivande erfarenhet med din passion och ditt driv att vilja ta nästa steg i karriären.

3. Nätverka

Att nätverka är en effektfull metod till att hitta ditt nästa jobb. Fråga människor i din omgivning om ni kan ta en kaffe där du kan få tips och hjälp. De allra flesta tycker faktiskt om att hjälpa till, så länge du bara vågar frågar. Be om att bli introducerad eller rekommenderad och var alltid trevlig och ödmjuk. Tips bjud på kaffet, det kommer vara en bra investering.

4. Vet ditt värde

Alla börjar alltid någonstans, så trots bristande erfarenhet har du fortfarande mycket att erbjuda. Du har massor av värdefulla egenskaper som du ska ta vara på. Så var kreativ och berätta varför du vill jobba på företaget.

5. Uthållighet

Alla framgångssagor har ofta en sak gemensamt – uthållighet. För med rätt inställning kan du komma långt i livet. De som har viljan till att göra någonting hittar alltid ett sätt. De andra hittar snarare ursäkter. Att hitta ett jobb som passar dig perfekt kommer ta tid, så ge inte upp.

”Du vill väl hellre vara den som hittar lösningar, än den som hittar ursäkter”.

Följ oss

 
instagram_logo_2016-svg3-2-facebook-png-piclinkedin-icon-logo-fbade03110-seeklogo-com

Följ oss på Linkedin >

Håll dig uppdaterad på vår Facebook >

Se allt kul vi gör på Instagram >

Relaterade artiklar

Fullständiga villkor för användarregistrering

Samtycke för ansökan hos Sprio AB
Härmed godkänner jag att mina personuppgifter registreras och behandlas av Sprio AB. Lämnade uppgifter kommer att vara tillgängliga för ansvarig rekryterare eller avdelningschef på Sprio AB i enlighet med EU:s Dataskyddsförordningen (2018), GDPR.

Behandling av personuppgifter
Uppgifterna som du lämnar i din ansökan registreras för Sprio AB’s räkning i Sprios innehållshanteringssystem WordPress. Du ger härmed ditt fullständiga samtycke för att då ha möjlighet att bli kontaktad av ansvarig rekryterare eller avdelningschef på Sprio AB.

Vi behandlar följande personuppgifter:

Förnamn, efternamn och företag
Kontaktuppgifter: E-postadress och telefonnummer

Sprio är personuppgiftsansvarig
Sprio är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter.

Vem kan ta del av uppgifterna?
Lämnade uppgifter kommer att vara tillgängliga för ansvarig rekryterare eller avdelningschef på Sprio AB.

Om du har skyddad identitet ska du kontakta hej@sprio.se.. Du bör även vara aktsam om vilken information du delar med dig av. Delge därför endast information som är relevant för det aktuella tillfället.

Hur länge sparas personuppgifterna?
Samtliga personuppgifter kommer att raderas från Sprios databas i innehållshanteringssystemet inom 2 år efter att du senast lämnat dina uppgifter.

Du har rätt att få veta vilka uppgifter Sprio har om dig
Du har rätt att få information om vilka uppgifter Sprio har om dig i form av ett registerutdrag. Du kan även begära att vi rättar felaktiga uppgifter eller raderar information om dig. Du har också rätt att dra tillbaka ditt samtycke för att vi behandlar dina personuppgifter. Vi kommer då att ta bort din ansökan samt radera de personuppgifter som är associerade med ansökningen från vårt rekryteringssystem.

Har du frågor gällande detta hör av dig till: hej@sprio.se eller ring 08-128 200 00.

Kontakt vid begäran om registerutdrag/ändra/radera uppgifter samt övriga frågor gällande personuppgiftshantering
Namn: lovisa.anelof@sprio.se
Organisationsnummer: 559070-1800
Postadress: 111 34 Stockholm
Besöksadress: Sveavägen 32
Telefon: 08-128 200 00

Ansök nu