fbpx

Ny på jobbet? 4 saker du inte kände till om att jobba på kontor

På jobbet2019.02.19

1. Vikten av jobbarkompisar

Alla på din nya arbetsplats blir ju såklart dinba kollegor. Men det kan vara skönt att faktiskt ha en kompis på jobbet! Att ha någon som du klickar lite extra med som du kan dela raster med och prata ut ifall något känns jobbigt på arbetsplatsen kan vara A och O för att du ska trivas. Så se till att vara öppen för nya bekantskaper redan från början, det kan bli en vän för livet!
 

2. Se till att få ut något av alla möten

Du kommer märka att stor del av din arbetstid går åt till att sitta i möten! Men istället för att bara sitta av tiden och tycka att dessa möten är trista och stjäl din tid – försöka att få ut det mesta av dem! Om du väljer att göra din röst hörd på mötena och verkligen lyssnar in vad som sägs så kan du faktiskt växa av mötena. En engagerad medarbetare är alltid uppskattad på arbetsplatsen!

 

3. Se till att anamma email-kulturen

Hör med någon som redan jobbar på kontoret om det finns några riktlinjer kring email. Kanske vill de att du använder en viss tonalitet, språkbruk eller att du svarar inom en viss tidsram. Glöm inte heller att presentera dig om du mejlar internt till någon på företaget, det är alltid trevligt att veta vem mejlet kommer ifrån!

 

4. Kom ihåg att ett samtal ger mer än ett mail

Det är väldigt lätt att hamna i onödiga och långa mejlkonversationer. Om du ska mejla en kollega som sitter några skrivbord bort kanske det är både trevligare och går snabbare att gå bort och ta konversationen öga mot öga med personen. Det ger mindre utrymme för missförstånd!

 

Följ oss

instagram_logo_2016-svg3-2-facebook-png-piclinkedin-icon-logo-fbade03110-seeklogo-com

Följ oss på Linkedin >

Håll dig uppdaterad på vår Facebook >

Se allt kul vi gör på Instagram >

Relaterade artiklar

Fullständiga villkor för användarregistrering

Samtycke för ansökan hos Sprio AB
Härmed godkänner jag att mina personuppgifter registreras och behandlas av Sprio AB. Lämnade uppgifter kommer att vara tillgängliga för ansvarig rekryterare eller avdelningschef på Sprio AB i enlighet med EU:s Dataskyddsförordningen (2018), GDPR.

Behandling av personuppgifter
Uppgifterna som du lämnar i din ansökan registreras för Sprio AB’s räkning i Sprios innehållshanteringssystem WordPress. Du ger härmed ditt fullständiga samtycke för att då ha möjlighet att bli kontaktad av ansvarig rekryterare eller avdelningschef på Sprio AB.

Vi behandlar följande personuppgifter:

Förnamn, efternamn och företag
Kontaktuppgifter: E-postadress och telefonnummer

Sprio är personuppgiftsansvarig
Sprio är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter.

Vem kan ta del av uppgifterna?
Lämnade uppgifter kommer att vara tillgängliga för ansvarig rekryterare eller avdelningschef på Sprio AB.

Om du har skyddad identitet ska du kontakta hej@sprio.se.. Du bör även vara aktsam om vilken information du delar med dig av. Delge därför endast information som är relevant för det aktuella tillfället.

Hur länge sparas personuppgifterna?
Samtliga personuppgifter kommer att raderas från Sprios databas i innehållshanteringssystemet inom 2 år efter att du senast lämnat dina uppgifter.

Du har rätt att få veta vilka uppgifter Sprio har om dig
Du har rätt att få information om vilka uppgifter Sprio har om dig i form av ett registerutdrag. Du kan även begära att vi rättar felaktiga uppgifter eller raderar information om dig. Du har också rätt att dra tillbaka ditt samtycke för att vi behandlar dina personuppgifter. Vi kommer då att ta bort din ansökan samt radera de personuppgifter som är associerade med ansökningen från vårt rekryteringssystem.

Har du frågor gällande detta hör av dig till: hej@sprio.se eller ring 08-128 200 00.

Kontakt vid begäran om registerutdrag/ändra/radera uppgifter samt övriga frågor gällande personuppgiftshantering
Namn: lovisa.anelof@sprio.se
Organisationsnummer: 559070-1800
Postadress: 111 34 Stockholm
Besöksadress: Sveavägen 32
Telefon: 08-128 200 00

Ansök nu