fbpx

Så optimerar du din ”Att göra-lista”

På jobbet2021.01.12

Vi gjorde en undersökning på vår Linkedin-sida för att se hur ni helst strukturerar upp ert arbete och hittar fokus. En majoritet av er svarade att ni helst skriver ”Att göra-listor” för att få en tydlig översikt över det som behöver göras. Vi vill nu hjälpa er att ta era ”att göra-listor” till nästa nivå!

 

Digital eller handskrivet?

För somliga så passar en handskriven Att göra-lista bäst, man trivs med att pränta ner det som ska göras på papper och därefter kanske highlighta vissa uppgifter med en överstrykningspenna. Om man vågar testa att istället omfamna de digitala alternativen som finns så öppnar sig en helt ny värld! Du kan addera notiser, deadlines, uppdatera rubriker, prioritet och så vidare. Det finns flera bra appar, till exempel: Productive eller Daily Planner

 

Bryt ner och dela upp

Om en punkt känns för stor kommer du att dra dig för att börja med den. Bryt ner större punkter till enklare och mindre tidskrävande punkter, på så vis kommer du med större sannolikhet att ta dig an åtminstone delar av den större punkten, rätt vad det är så har du slutfört dem alla.

 

Prioritera punkterna

Du kan lista exempelvis tre punkter som måste bli klara idag. Därefter kan du se resterande punkter som det du jobbar av från morgondagens prioriterade punkter. Eller varför inte tävla med dig själv om att slutföra så många som möjligt av resterande punkter för att generera tid till något du gärna vill göra men inte riktigt tagit dig tiden för?

 

Checka av

Var noggrann med att faktiskt checka av punkterna på din lista, det är en otroligt skön känsla att fysiskt se punkterna checkas av och strykas från listan, det blir som en liten belöning för din hjärna innan du drar igång med nästa punkt på listan.

 

Låt listan leva

Genom att göra listan till en del av din dagliga rutin kommer du få en bättre översikt över din vardag i sin helhet. Du kommer automatisk att börja lägga till punkter utefter att de dyker upp i möten eller i din inkorg, du kommer att skriva ner idéer och små snilleblixtar som du gärna vill låta marinera tills du får tid och möjlighet att vidareutveckla dem. Många börjar lista uppgifter när de känner att de har för mycket att göra, det är såklart bra också men om du alltid har en att göra-lista i telefonen eller på skrivbordet är det mindre risk att den känns stressande och oövervinnerlig även när du har många punkter på listan.

 

Följ oss

instagram_logo_2016-svg3-2-facebook-png-piclinkedin-icon-logo-fbade03110-seeklogo-com

Följ oss på Linkedin >

Håll dig uppdaterad på vår Facebook >

Se allt kul vi gör på Instagram >

Relaterade artiklar

Fullständiga villkor för användarregistrering

Samtycke för ansökan hos Sprio AB
Härmed godkänner jag att mina personuppgifter registreras och behandlas av Sprio AB. Lämnade uppgifter kommer att vara tillgängliga för ansvarig rekryterare eller avdelningschef på Sprio AB i enlighet med EU:s Dataskyddsförordningen (2018), GDPR.

Behandling av personuppgifter
Uppgifterna som du lämnar i din ansökan registreras för Sprio AB’s räkning i Sprios innehållshanteringssystem WordPress. Du ger härmed ditt fullständiga samtycke för att då ha möjlighet att bli kontaktad av ansvarig rekryterare eller avdelningschef på Sprio AB.

Vi behandlar följande personuppgifter:

Förnamn, efternamn och företag
Kontaktuppgifter: E-postadress och telefonnummer

Sprio är personuppgiftsansvarig
Sprio är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter.

Vem kan ta del av uppgifterna?
Lämnade uppgifter kommer att vara tillgängliga för ansvarig rekryterare eller avdelningschef på Sprio AB.

Om du har skyddad identitet ska du kontakta hej@sprio.se.. Du bör även vara aktsam om vilken information du delar med dig av. Delge därför endast information som är relevant för det aktuella tillfället.

Hur länge sparas personuppgifterna?
Samtliga personuppgifter kommer att raderas från Sprios databas i innehållshanteringssystemet inom 2 år efter att du senast lämnat dina uppgifter.

Du har rätt att få veta vilka uppgifter Sprio har om dig
Du har rätt att få information om vilka uppgifter Sprio har om dig i form av ett registerutdrag. Du kan även begära att vi rättar felaktiga uppgifter eller raderar information om dig. Du har också rätt att dra tillbaka ditt samtycke för att vi behandlar dina personuppgifter. Vi kommer då att ta bort din ansökan samt radera de personuppgifter som är associerade med ansökningen från vårt rekryteringssystem.

Har du frågor gällande detta hör av dig till: hej@sprio.se eller ring 08-128 200 00.

Kontakt vid begäran om registerutdrag/ändra/radera uppgifter samt övriga frågor gällande personuppgiftshantering
Namn: lovisa.anelof@sprio.se
Organisationsnummer: 559070-1800
Postadress: 111 34 Stockholm
Besöksadress: Sveavägen 32
Telefon: 08-128 200 00

Ansök nu