fbpx

Så skriver du ett perfekt personligt brev

CV och brev2019.03.05

Håll dig kortfattad

En rekryterare läser i regel mängder av personliga brev dagligen. Så om du kan hålla dig kortfattad men med relevant info så kommer de garanterat att få en god uppfattning av dig redan från början.

 

Tänk logiskt

Om du inte skriver brevet helt från grunden utan bara anpassar ett brev som du skrivit sedan tidigare så ska du såklart se till att dina senaste bedrifter är med och att du inte har kvar gammal info som inte är relevant för tjänsten. Tänk igenom hur rollen beskrevs i annonsen och försök att matcha de kompetenser du har till de som beskrevs där. Lyft sådant som är relevant för just denna roll, att du fick A i bild under gymnasiet kanske inte är relevant att ta med om du söker en roll i en teknisk support?

 

Skriv med egna ord

Kopiera aldrig någon annans personliga brev och be ingen annan att skriva det åt dig. Hela grejen med brevet är ju att man ska få en känsla av vem du är som person. Därför bör det vara ditt språkbruk, dina ord och din tonalitet i brevet så att rekryteraren redan innan hen möter dig får en känsla för vem du är.
 

Var tydlig

Du behöver inte strössla med svåra ord eller långa utläggningar om det som inte är relevant för tjänsten. Du ska bara berätta vad som gör att du passar för just den här tjänsten, så håll dig till det.
 

Upprepa inte ditt CV

Det som står med i ditt CV har rekryteraren redan sett. Det personliga brevet är ett komplement till detta så se till att addera information och eventuella mjuka värden som du inte fått med i ditt CV där du bara stolpat upp dina tidigare tjänster oxch erfarenheter.

 

Följ oss

instagram_logo_2016-svg3-2-facebook-png-piclinkedin-icon-logo-fbade03110-seeklogo-com

Följ oss på Linkedin >

Håll dig uppdaterad på vår Facebook >

Se allt kul vi gör på Instagram >

Relaterade artiklar

Fullständiga villkor för användarregistrering

Samtycke för ansökan hos Sprio AB
Härmed godkänner jag att mina personuppgifter registreras och behandlas av Sprio AB. Lämnade uppgifter kommer att vara tillgängliga för ansvarig rekryterare eller avdelningschef på Sprio AB i enlighet med EU:s Dataskyddsförordningen (2018), GDPR.

Behandling av personuppgifter
Uppgifterna som du lämnar i din ansökan registreras för Sprio AB’s räkning i Sprios innehållshanteringssystem WordPress. Du ger härmed ditt fullständiga samtycke för att då ha möjlighet att bli kontaktad av ansvarig rekryterare eller avdelningschef på Sprio AB.

Vi behandlar följande personuppgifter:

Förnamn, efternamn och företag
Kontaktuppgifter: E-postadress och telefonnummer

Sprio är personuppgiftsansvarig
Sprio är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter.

Vem kan ta del av uppgifterna?
Lämnade uppgifter kommer att vara tillgängliga för ansvarig rekryterare eller avdelningschef på Sprio AB.

Om du har skyddad identitet ska du kontakta hej@sprio.se.. Du bör även vara aktsam om vilken information du delar med dig av. Delge därför endast information som är relevant för det aktuella tillfället.

Hur länge sparas personuppgifterna?
Samtliga personuppgifter kommer att raderas från Sprios databas i innehållshanteringssystemet inom 2 år efter att du senast lämnat dina uppgifter.

Du har rätt att få veta vilka uppgifter Sprio har om dig
Du har rätt att få information om vilka uppgifter Sprio har om dig i form av ett registerutdrag. Du kan även begära att vi rättar felaktiga uppgifter eller raderar information om dig. Du har också rätt att dra tillbaka ditt samtycke för att vi behandlar dina personuppgifter. Vi kommer då att ta bort din ansökan samt radera de personuppgifter som är associerade med ansökningen från vårt rekryteringssystem.

Har du frågor gällande detta hör av dig till: hej@sprio.se eller ring 08-128 200 00.

Kontakt vid begäran om registerutdrag/ändra/radera uppgifter samt övriga frågor gällande personuppgiftshantering
Namn: lovisa.anelof@sprio.se
Organisationsnummer: 559070-1800
Postadress: 111 34 Stockholm
Besöksadress: Sveavägen 32
Telefon: 08-128 200 00

Ansök nu