fbpx

Det du behöver veta om post-millennials på arbetsmarknaden

Ledarskap2020.10.28

För att låta din arbetsplats utvecklas i takt med tiden behöver du veta hur dina kommande och nuvarande anställda fungerar. Hur tänker de, vad påverkas de av och vad behöver de för att motiveras?

Generation Z, även kallade post-millennials, är i hög grad redan ute på arbetsmarknaden, för dig som ledare är det är lätt att bara köra på med samma typ av uppföljningar & ledarskap som du fungerat tidigare. Men! Det här är en generation i behov av en annan typ av ledarskap rakt igenom. I den här artikeln går vi in på några av punkterna som utmärker sig för just post-millennials!

Feedback-junkies

Post-millennials är uppvuxna med datorer, smartphones och onlinespel, vilket gör att de är vana vid att få resultat och feedback i realtid. De är också uppväxta med att synas och finnas i sociala kanaler vilket gör att de har en mer öppen kommunikationsstil. Därför är det viktigt att redan i rekryteringsprocessen ge snabba svar och hålla kandidaten uppdaterad i högre mån! Leverera testresultat med feedback och låt kandidaten veta löpande vad nästa steg i processen kommer att bli.

Employer Brand

Det du kan vara säker på är att post-millennials är digitala ninjor, i samma sekund som du har ringer upp dem för en telefonintervju kommer de att kolla upp företagets hemsida, sociala medier och Google-recensioner. Så se därför till att jobba hårt med vad ni formulerar utåt! Framkommer det verkligen vilken bra arbetsplats ni är? Lyfter ni alla de fördelar som finns med att jobba hos er? Om inte, så är det hög tid att lägga lite krut på ert Employer Brand för framtiden.

Dra nytta av deras tekniska färdigheter

Post-millennials är inte rädda för den utveckling som kommer utifrån AI, maskininlärning, automatisering, chatbots och andra tekniska innovationer som faktiskt kan hjälpa oss att bli mer produktiva och effektiva.  De ser alltså inte detta som ett hot, som kanske tidigare generationer gjort, snarare en resurs! Så, dra nytta av deras tekniska kunnighet. Bli inte boven i dramat som förbjuder dem att använda sina smartphones, -klockor eller andra enheter på jobbet. Det kan faktiskt visa sig leda till något bra och framförallt kommer det att visa dem, att du litar på dem.

Utvecklingsmöjligheter

Post-millennials nöjer sig inte med att du ger dem ett jobb. Generellt fungerar de så att redan när de fått en roll på ett bolag, så tänker på nästa steg som de kan komma att ta i karriären… Kanske är också detta en följd av mobilspel och internet, viljan att ta sig till nästa ”level” finns hela tiden där. Så det är viktigt att ha en öppen dialog om utvecklingsmöjligheter. Ha konkreta mål som de behöver uppnå för att kunna ta sig vidare. Planera in regelbundna ”utvecklingssamtal” så att de får sin återkommande feedback och lägesrapport. Annars kommer de troligen att söka möjligheter någon annanstans.

Följ oss

instagram_logo_2016-svg3-2-facebook-png-piclinkedin-icon-logo-fbade03110-seeklogo-com

Följ oss på Linkedin >

Håll dig uppdaterad på vår Facebook >

Se allt kul vi gör på Instagram >

Relaterade artiklar

Fullständiga villkor för användarregistrering

Samtycke för ansökan hos Sprio AB
Härmed godkänner jag att mina personuppgifter registreras och behandlas av Sprio AB. Lämnade uppgifter kommer att vara tillgängliga för ansvarig rekryterare eller avdelningschef på Sprio AB i enlighet med EU:s Dataskyddsförordningen (2018), GDPR.

Behandling av personuppgifter
Uppgifterna som du lämnar i din ansökan registreras för Sprio AB’s räkning i Sprios innehållshanteringssystem WordPress. Du ger härmed ditt fullständiga samtycke för att då ha möjlighet att bli kontaktad av ansvarig rekryterare eller avdelningschef på Sprio AB.

Vi behandlar följande personuppgifter:

Förnamn, efternamn och företag
Kontaktuppgifter: E-postadress och telefonnummer

Sprio är personuppgiftsansvarig
Sprio är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter.

Vem kan ta del av uppgifterna?
Lämnade uppgifter kommer att vara tillgängliga för ansvarig rekryterare eller avdelningschef på Sprio AB.

Om du har skyddad identitet ska du kontakta hej@sprio.se.. Du bör även vara aktsam om vilken information du delar med dig av. Delge därför endast information som är relevant för det aktuella tillfället.

Hur länge sparas personuppgifterna?
Samtliga personuppgifter kommer att raderas från Sprios databas i innehållshanteringssystemet inom 2 år efter att du senast lämnat dina uppgifter.

Du har rätt att få veta vilka uppgifter Sprio har om dig
Du har rätt att få information om vilka uppgifter Sprio har om dig i form av ett registerutdrag. Du kan även begära att vi rättar felaktiga uppgifter eller raderar information om dig. Du har också rätt att dra tillbaka ditt samtycke för att vi behandlar dina personuppgifter. Vi kommer då att ta bort din ansökan samt radera de personuppgifter som är associerade med ansökningen från vårt rekryteringssystem.

Har du frågor gällande detta hör av dig till: hej@sprio.se eller ring 08-128 200 00.

Kontakt vid begäran om registerutdrag/ändra/radera uppgifter samt övriga frågor gällande personuppgiftshantering
Namn: lovisa.anelof@sprio.se
Organisationsnummer: 559070-1800
Postadress: 111 34 Stockholm
Besöksadress: Sveavägen 32
Telefon: 08-128 200 00

Ansök nu