Vi befinner oss mitt i semestertider, men rekryteringsprocessen tar aldrig semester. Hur säkerställer du en smidig rekryteringsprocess och en utmärkt kandidatupplevelse även under semesterperioden? Vi på Sprio ger fem tips att tänka på:

Planering

Se till att planera intervjuer och utvärderingsprocesser i god tid. Informera kandidaterna om eventuella fördröjningar eller schemaändringar på grund av semester.

Resursfördelning - ta hjälp av kollegor

Se till att rekryteringsansvaret inte vilar på en enskild individ. Under semesterperioden är det viktigt att dela ansvar så att processen fortsätter att flyta på även om någon är på semester.

Återkoppling

Ge regelbunden feedback till kandidater, även under semestertider. Vet du att du exempelvis kommer vara på semester under vissa datum, informera dina befintliga kandidater och skapa ett automatiserat meddelande i dina jobbannonser som informerar om att återkopplingen kan dröja. Detta förhindrar att kandidaterna känner sig bortglömda och hjälper till att bibehålla deras engagemang.

Flexibilitet

Erbjud flexibilitet när det kommer till intervju- och mötestider. Kom ihåg att även kandidater kan ha semesterplaner.

Bygg en talangpool/pipeline

Många företag pausar rekryteringar under semestertider. Om du vill fortsätta ha annonser aktiva under sommaren för att bygga kandidatpool inför hösten, försökt strukturera upp kandidaterna så att de blir enklare att hantera och matcha mot potentiella uppdrag/tjänster senare i höst.

Kom ihåg, även under semestertider är en positiv kandidatupplevelse nyckeln till framgångsrik rekrytering. Lycka till!