fbpx

Rekryteringsprocess | Så fungerar våra rekryteringsprocesser på Sprio

Söka jobb2021.12.02

Rekryteringsprocess | Så fungerar våra rekryteringsprocesser på Sprio. Är du mitt i en rekryteringsprocess och funderar på hur den fortlöper eller är du nyfiken hur rekryteringsprocesserna fungerar rent allmänt? Här får du svaret!
 

Rekryteringsprocesser

Rekryteringsprocesser kan se olika ut från bolag till bolag, men hos oss på Sprio fungerar det på följande vis.
 

Rekryteringsprocess Sprio

Efter att du hittat ett jobb du vill ansöka via vår hemsida, sociala medier eller några av våra externa annonser så är det dags för rekryteringsprocessen att dra igång. Rekryteringsprocessen startar i samband med att du skickar in din ansökan. Du kan skicka in din ansökan via mobilen, datorn eller surfplatta. Du kan skicka in din ansökan med eller utan CV, personligt brev eller liknande. Du kan också göra en generell ansökan och connecta med oss via vår karriärsida: https://ledigajobb.sprio.se/
 

Steg 1 i rekryteringsprocessen: Ansökan

Efter att din ansökan inkommit till oss så kommer vi löpande att behandla din ansökan i kronologisk ordning utifrån när din ansökan inkommit till oss och utifrån de projekt vi jobbar med som är mest brådskande att tillsätta personal till.

Om du ansökt ett jobb hos oss vid ett tidigare tillfälle så kan du behöva bekräfta din ansökan genom ett automatiskt mail, där du genom ett knapptryck bekräftar att du vill genomföra din ansökan. Detta för att ingen ska utnyttja dina personuppgifter på ett felaktigt sätt.
 

Steg 2 i rekryteringsprocessen: Ansökan behandlas

Rekryteringsprocessen fortlöper med att din inkomna ansökan hanteras av någon av våra rekryterare. De går manuellt igenom varje ansökan som inkommer, det är ett tidskrävande arbete eftersom det inkommer mellan 100-200 ansökningar per dygn.
 

Steg 3 i rekryteringsprocessen: Kontakt

Nästa steg i rekryteringsprocessen blir den första kontaktytan mellan dig och Sprio, det här innebär att du får ett samtal, mail eller sms från någon av våra rekryterare. Antingen ringer de upp dig för en kortare ”första avstämning” eller så kommer de att begära kompletterande uppgifter från dig. Det kan vara olika utifrån vilken roll du sökt och hos vilken kund, beroende på kraven kunden har mot oss som rekryteringsföretag ser rekryteringsprocessen olika ut. Men se till att ha koll på telefonen och inkorgen så du inte missar att vi försöker att nå dig!
 

Steg 4 i rekryteringsprocessen: Gå vidare eller ej

När du i samråd med rekryteraren kommit fram till vad du har för preferenser för en framtida tjänst eller om du lämnat de kompletterande uppgifter som rekryteraren behöver för att veta vart du skulle kunna passa eller om vi i dagsläget inte har några tjänster som matchar din profil. Så tas ett beslut om du ska gå vidare till en personlig intervju, eller om du inte är intresserad alls så bestämmer ni i samråd om du vill att vi sparar din profil för framtida tjänster.
 

Steg 5 i rekryteringsprocessen: Intervju

Om du och rekryteraren hittar en bra match för vad du är intresserad av går du sedan vidare till en intervju eller videointervju som är specifik för den kunden och företaget som är tilltänkt. Rekryteraren ställer frågor som vi är ombedda att ställa utifrån kundens krav och ni går djupare in på vad just den rollen innebär och vad företaget har att erbjuda dig.
 

Steg 6 i rekryteringsprocessen: Tester

Beroende på vilken kund, vilket företag och vilket projekt du är tilltänkt för så kan du behöva genomför ett eller flera tester. Det kan röra sig om alltifrån skrivtester, till språktester eller specifika prov beroende på vilken typ av produkt eller tjänst du kommer jobba med. Vissa företag genomför inga tester alls medan andra företag har flera tester för en och samma tjänst.
 

Steg 7 i rekryteringsprocessen: Intervju hos kund

Vissa av våra kunder vill själva träffa dig innan du anställs, i det fallet kan du bli kallad till en fysisk intervju eller en videointervju med en chef eller teamleader på just det företaget. På så sätt får du chansen att ställa fler specifika frågor kring hur det är att jobba just där samt du får ytterligare en chans att berätta om dina styrkor och vad du kan bidra med.
 

Steg 8 i rekryteringsprocessen: Referenser

Efter att du tagit dig igenom alla eller flera av de tidigare stegen i rekryteringsprocessen så kan det vara dags för referenstagning. Då kan det vara bra för dig om du förberett två till tre tidigare arbetsgivare, ledare eller kollegor som du får lämna ut namn och nummer till. Därefter ringer rekryteraren upp denna eller dessa och stämmer av kort hur du jobbat i dina tidigare roller. Hos vissa kunder där man hanterar känslig information så som personuppgifter eller bankinformation krävs även vissa bakgrundskontroller för att säkerställa att ingen känslig information ska hamna i felaktiga händer, om så är fallet blir du informerad i förväg om detta och kän välja att godkänna eller neka till att detta görs.

 

Följ oss

instagram_logo_2016-svg3-2-facebook-png-piclinkedin-icon-logo-fbade03110-seeklogo-com

Följ oss på Linkedin >

Håll dig uppdaterad på vår Facebook >

Se allt kul vi gör på Instagram >

Relaterade artiklar

Fullständiga villkor för användarregistrering

Samtycke för ansökan hos Sprio AB
Härmed godkänner jag att mina personuppgifter registreras och behandlas av Sprio AB. Lämnade uppgifter kommer att vara tillgängliga för ansvarig rekryterare eller avdelningschef på Sprio AB i enlighet med EU:s Dataskyddsförordningen (2018), GDPR.

Behandling av personuppgifter
Uppgifterna som du lämnar i din ansökan registreras för Sprio AB’s räkning i Sprios innehållshanteringssystem WordPress. Du ger härmed ditt fullständiga samtycke för att då ha möjlighet att bli kontaktad av ansvarig rekryterare eller avdelningschef på Sprio AB.

Vi behandlar följande personuppgifter:

Förnamn, efternamn och företag
Kontaktuppgifter: E-postadress och telefonnummer

Sprio är personuppgiftsansvarig
Sprio är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter.

Vem kan ta del av uppgifterna?
Lämnade uppgifter kommer att vara tillgängliga för ansvarig rekryterare eller avdelningschef på Sprio AB.

Om du har skyddad identitet ska du kontakta hej@sprio.se.. Du bör även vara aktsam om vilken information du delar med dig av. Delge därför endast information som är relevant för det aktuella tillfället.

Hur länge sparas personuppgifterna?
Samtliga personuppgifter kommer att raderas från Sprios databas i innehållshanteringssystemet inom 2 år efter att du senast lämnat dina uppgifter.

Du har rätt att få veta vilka uppgifter Sprio har om dig
Du har rätt att få information om vilka uppgifter Sprio har om dig i form av ett registerutdrag. Du kan även begära att vi rättar felaktiga uppgifter eller raderar information om dig. Du har också rätt att dra tillbaka ditt samtycke för att vi behandlar dina personuppgifter. Vi kommer då att ta bort din ansökan samt radera de personuppgifter som är associerade med ansökningen från vårt rekryteringssystem.

Har du frågor gällande detta hör av dig till: hej@sprio.se eller ring 08-128 200 00.

Kontakt vid begäran om registerutdrag/ändra/radera uppgifter samt övriga frågor gällande personuppgiftshantering
Namn: lovisa.anelof@sprio.se
Organisationsnummer: 559070-1800
Postadress: 111 34 Stockholm
Besöksadress: Sveavägen 32
Telefon: 08-128 200 00

Ansök nu