fbpx

Så får du ett jobb utan erfarenhet – sök jobb som ett proffs

Söka jobb2017.11.17

1. Sök rätt jobb

Ett tips till dig som inte har erfarenhet, eller till dig som vill bredda dina erfarenheter är att söka jobb inom kundservice. Att jobba med kundtjänst kräver inte att du tidigare ska ha arbetslivserfarenhet – däremot får du MASSOR med nyttiga erfarenheter som kan hjälpa dig att utvecklas eller som kan vara värdefulla meriter för dig i framtiden. Kundservice passar inte för alla och det är inget lätt jobb! Men om du väl jobbar med det blir du lösningsorienterad, du blir ett proffs på kundkontakt, stresstålig och mycket mer! HÄR kan du söka massa olika jobb som inte kräver någon erfarenhet >

2. Dra nytta av det du är bra på!

Du kanske tänker att du inte har några erfarenheter, men faktum är att du garanterat har erfarenheter som du kan lyfta och som absolut är relevanta! Har du suttit barnvakt hos grannen mycket? Då är du antagligen mogen och ansvarstagande. Har du spelat fotboll sen barnsben och varit lagkapten? Då är du antagligen en teamplayer som är grym på att motivera andra! Eller är det kanske du som får installera alla tekniska prylar där hemma och som hjälper till när datorn strular? Då är du antagligen tekniskt lagd. Se till att dra nytta av dessa kunskaper när du söker jobb. Beroende på vad du är bra på kan du få jobb inom teknisk support, informativ kundtjänst eller kanske merförsäljning via kundservice!

3. Haka inte upp dig på CV:t

Har du också tänkt att du ska skapa ett supersnyggt CV, som kommer ge dig alla jobb du söker? Du är inte ensam om att tänka så. Men! Det är helt onödigt och antagligen drar det bara ut på tiden för att du är osäker på hur du ska utforma ditt CV och vad du ska lyfta i det. Strunta i CV:t! Det är mycket enklare och mer effektivt att söka jobb utan CV, det kan du göra här! På det viset kan en proffsig rekryterare ringa upp dig, ta reda på vad just du är bra på och därefter matcha dig med ett jobb som passar just dig. Så mycket enklare, och roligare! Testa att söka jobb utan CV här, det tar bara 12 sekunder >

4. Prova något nytt!

Kanske har du hakat upp dig på att du vill jobba i till exempel en butik? Det du antagligen inte har tänkt på är att du kan få en liknande arbetsplats, om du bara tänker till lite. Till exempel: Jobbar du i en kundtjänst så får du precis som i en butik, massor av social kontakt med både inringande kunder men också med dina kollegor i teamet. Du guidar kunder – precis som du skulle gjort i en butik. I vissa kundservice-jobb förekommer också merförsäljning! Så om du vill öva upp dina säljar-skillz så är detta perfekt. På så vis får du erfarenheter som i framtiden kan ge dig stora fördelar vare sig du drömmer om att bli stjärnmäklare, butikschef eller jobba med media eller på bank.

Relaterade artiklar

Fullständiga villkor för användarregistrering

Samtycke för ansökan hos Sprio AB
Härmed godkänner jag att mina personuppgifter registreras och behandlas av Sprio AB. Lämnade uppgifter kommer att vara tillgängliga för ansvarig rekryterare eller avdelningschef på Sprio AB i enlighet med EU:s Dataskyddsförordningen (2018), GDPR.

Behandling av personuppgifter
Uppgifterna som du lämnar i din ansökan registreras för Sprio AB’s räkning i Sprios innehållshanteringssystem WordPress. Du ger härmed ditt fullständiga samtycke för att då ha möjlighet att bli kontaktad av ansvarig rekryterare eller avdelningschef på Sprio AB.

Vi behandlar följande personuppgifter:

Förnamn, efternamn och företag
Kontaktuppgifter: E-postadress och telefonnummer

Sprio är personuppgiftsansvarig
Sprio är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter.

Vem kan ta del av uppgifterna?
Lämnade uppgifter kommer att vara tillgängliga för ansvarig rekryterare eller avdelningschef på Sprio AB.

Om du har skyddad identitet ska du kontakta hej@sprio.se.. Du bör även vara aktsam om vilken information du delar med dig av. Delge därför endast information som är relevant för det aktuella tillfället.

Hur länge sparas personuppgifterna?
Samtliga personuppgifter kommer att raderas från Sprios databas i innehållshanteringssystemet inom 2 år efter att du senast lämnat dina uppgifter.

Du har rätt att få veta vilka uppgifter Sprio har om dig
Du har rätt att få information om vilka uppgifter Sprio har om dig i form av ett registerutdrag. Du kan även begära att vi rättar felaktiga uppgifter eller raderar information om dig. Du har också rätt att dra tillbaka ditt samtycke för att vi behandlar dina personuppgifter. Vi kommer då att ta bort din ansökan samt radera de personuppgifter som är associerade med ansökningen från vårt rekryteringssystem.

Har du frågor gällande detta hör av dig till: hej@sprio.se eller ring 08-128 200 00.

Kontakt vid begäran om registerutdrag/ändra/radera uppgifter samt övriga frågor gällande personuppgiftshantering
Namn: lovisa.anelof@sprio.se
Organisationsnummer: 559070-1800
Postadress: 111 34 Stockholm
Besöksadress: Sveavägen 32
Telefon: 08-128 200 00

Ansök nu