Så klär du dig bäst för en lyckad arbetsintervju

Söka jobb2017.10.11

Har du äntligen blivit kallad till den där arbetsintervjun du längtat efter så mycket? Grattis! Det är kul och spännande att gå på arbetsintervju, det kan leda till helt nya möjligheter!

Så vad tar du då på dig när det är dags att ge dig iväg för att kamma hem ett nytt härligt jobb?

1. Klä dig bekvämt! För att du ska kunna ge en rättvis bild av dig själv är det viktigt att du inte känner dig obekväm i situationen. Så klä dig bekvämt, inget ska skava eller strama åt så att du lägger fokus på det under din intervju!

2. Ha på dig något som ger dig självförtroende! Om du vet med dig att du känner dig riktigt snygg i en viss skjorta – ta då på dig den! Den där snygga skjortan kan få dig att omedvetet sträcka på dig lite extra och att utstråla självförtroende. Perfekt i en situation där det är viktigt att sticka ut.

3. Spring inte iväg och köp dig något nytt. Det är helt onödigt att du ska shoppa något nytt inför en arbetsintervju. Det är onödiga pengar. Du har garanterat något fint där hemma som du kan stryka och dra på dig, eller låna av en kompis? Att shoppa något nytt kan du vänta med tills det är dags att belöna dig själv för det nya jobbet!

4. Hel och ren. Självklart ska du komma hel och ren till arbetsintervjun. Det är grundläggande! Du gör inte ett bra intryck med fläckar på tröjan eller grådassiga skor. Putsa upp dig själv!

5. Klä dig utifrån förutsättningarna. Är det vinter? Bär då inte sommarkläder! Söker du jobb som trädgårdsmästare? Ha då inte superlånga och glittriga naglar. Du fattar grejen, tänk till lite!

6. Låt din personlighet få lysa igenom! Klä dig inte för någon annans skull, eller vad du tror att rekryteraren gillar. Har du en sprudlande och färgglad personlighet? Ja men då är det klart att du ska bära något färgglatt som du brukar.

Lycka till med arbetsintervjun!


Jobbtips:

Jobba på Klarna med kundtjänst i Stockholm – jobb utan krav på erfarenhet>>
Vi söker norsktalande medarbetare till kundtjänst i centrala Stockholm riktat mot företag >>

Relaterade artiklar

Fullständiga villkor för användarregistrering

All hantering av personuppgifter sker i enlighet med lagen om personuppgifter (PUL) och de rekommendationer som anges av datainspektionen. Dina uppgifter som du registrerar kommer endast att hanteras i rekryteringssyfte. Jag godkänner & samtycker till att ni får behandla och samla in min personliga information enligt ovan beskrivning.

Fullständiga villkor för användarregistrering

Vi använder de personuppgifter och den information du frivilligt lämnar som hjälpmedel i våra rekryteringsprocesser. All hantering av personuppgifter sker i enlighet med lagen om personuppgifter (PUL) och de rekommendationer som anges av datainspektionen. Jag samtycker härmed till att ni får behandla och samla in min personliga information på det sätt som beskrivits ovan för att uppfylla de ovan angivna syftena.

Ansök nu