fbpx

Så lyckas du med telefonintervjun – Kasper tipsar

Söka jobb2019.07.11

Först och främst; Varför en telefonintervju, egentligen? En telefonintervju ger möjlighet för både dig och rekryteraren att presentera er för varandra och stämma av att ni har samma förväntningar på den aktuella tjänsten. Dessutom kan intervjun göras när och (nästan) var som helst vilket sparar tid både för dig och rekryteraren. Ett smidigt första steg i processen, helt enkelt.

Finns det något som är extra viktigt under en telefonintervju, som man kanske inte tänker på?

– Eftersom din röst är det enda verktyget du har att jobba med över telefon är det viktigt att prata högt och tydligt. Ha en trevlig ton också, såklart! Om du väntar ett samtal tänk på att: ladda telefonen, ha en professionell telefonsvarare och var påläst om tjänsten. 

Finns det något man bör undvika? 

– Att prata alldeles för tyst och att inte visa engagemang. En telefonintervju ska tas på lika stort allvar som en personlig intervju då det är en del av rekryteringsprocessen. Undvik att ta samtalet i en högljudd miljö eller när du är oförberedd, be isåfall hellre att få ringa upp.

Och till sist, hur kan man utmärka sig under en telefonintervju? 

– Att förbereda ett par frågor om tjänsten och företaget! Det visar på bra engagemang och kommer ta dig väldigt långt. Lycka till!

 

Följ oss

instagram_logo_2016-svg3-2-facebook-png-piclinkedin-icon-logo-fbade03110-seeklogo-com

Följ oss på Linkedin >

Håll dig uppdaterad på vår Facebook >

Se allt kul vi gör på Instagram >

Relaterade artiklar

Fullständiga villkor för användarregistrering

Samtycke för ansökan hos Sprio AB
Härmed godkänner jag att mina personuppgifter registreras och behandlas av Sprio AB. Lämnade uppgifter kommer att vara tillgängliga för ansvarig rekryterare eller avdelningschef på Sprio AB i enlighet med EU:s Dataskyddsförordningen (2018), GDPR.

Behandling av personuppgifter
Uppgifterna som du lämnar i din ansökan registreras för Sprio AB’s räkning i Sprios innehållshanteringssystem WordPress. Du ger härmed ditt fullständiga samtycke för att då ha möjlighet att bli kontaktad av ansvarig rekryterare eller avdelningschef på Sprio AB.

Vi behandlar följande personuppgifter:

Förnamn, efternamn och företag
Kontaktuppgifter: E-postadress och telefonnummer

Sprio är personuppgiftsansvarig
Sprio är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter.

Vem kan ta del av uppgifterna?
Lämnade uppgifter kommer att vara tillgängliga för ansvarig rekryterare eller avdelningschef på Sprio AB.

Om du har skyddad identitet ska du kontakta hej@sprio.se.. Du bör även vara aktsam om vilken information du delar med dig av. Delge därför endast information som är relevant för det aktuella tillfället.

Hur länge sparas personuppgifterna?
Samtliga personuppgifter kommer att raderas från Sprios databas i innehållshanteringssystemet inom 2 år efter att du senast lämnat dina uppgifter.

Du har rätt att få veta vilka uppgifter Sprio har om dig
Du har rätt att få information om vilka uppgifter Sprio har om dig i form av ett registerutdrag. Du kan även begära att vi rättar felaktiga uppgifter eller raderar information om dig. Du har också rätt att dra tillbaka ditt samtycke för att vi behandlar dina personuppgifter. Vi kommer då att ta bort din ansökan samt radera de personuppgifter som är associerade med ansökningen från vårt rekryteringssystem.

Har du frågor gällande detta hör av dig till: hej@sprio.se eller ring 08-128 200 00.

Kontakt vid begäran om registerutdrag/ändra/radera uppgifter samt övriga frågor gällande personuppgiftshantering
Namn: lovisa.anelof@sprio.se
Organisationsnummer: 559070-1800
Postadress: 111 34 Stockholm
Besöksadress: Sveavägen 32
Telefon: 08-128 200 00

Ansök nu