fbpx

Så skriver du ett perfekt CV

2018.06.19

 

1. Personuppgifterna ska synas tydligt

Högst upp på ditt CV ska dina personuppgifter stå klart och tydligt. Namn, adress, personnummer, mail och telefonnummer. Glöm heller inte en bild på dig själv, den ska se professionell, så undvik fest-selfies.
 

2. Senaste jobbet ska stå först

Du kanske har haft flera olika jobb eller praktikplatser. Men se alltid till att de senaste arbetet du haft står högst upp på ditt CV och inte längst ner, de vill se det mest relevanta först. Beskriv gärna vad din tjänst inneburit, det ger rekryteraren en klarare bild av dina arbetsuppgifter.
 

3. Undvik tidsluckor

Ibland har man inte haft turen att fixa ett jobb, eller så har man varit ute och rest i några månader. Undvik i största möjliga mån tidsluckor, då det kan få en rekryterare att undra. Skriv ner om du har varit ute och rest eller gjort något annat under den tomma perioden. Det är därför viktigt att skriva ner alla arbeten du har haft, inte bara de viktigaste.
 

4. Stick ut från mängden

En rekryterare kan få in massor av CVn, så därför kan det vara en god idé att på ett proffesionellt sätt få just ditt CV att sticka ut lite. Kanske lägg in en ruta högst upp i färg eller lägg in företagets loggor bredvid din beskrivning av din tjänst. Kom ihåg att använda ett klart och tydligt textsnitt.
 

5. Försök håll dig kort

Ett CV ska helst vara högst ett A4, men har du mycket att få med är det okej med två, men inte längre än så. Det ska vara kort och konsist.
 

6. Skriv med dina kompetenser

Det kan ge massor av fördelar för de som pratar flera språk, så skriv alltid ned vilka språk du talar. Har du kunskaper i vissa dataprogram eller gått någon ledarutbildning? Skriv alltid med det.
 
 
Ett bra tips är att tänka på att en rekryterare bara ska kunna skumma igenom ditt CV och enkelt hitta vad de söker efter. Det kan vara bra att ha i åtanke när du skriver ditt CV.

 

Följ oss

instagram_logo_2016-svg3-2-facebook-png-piclinkedin-icon-logo-fbade03110-seeklogo-com

Följ oss på Linkedin >

Håll dig uppdaterad på vår Facebook >

Se allt kul vi gör på Instagram >

Relaterade artiklar

Fullständiga villkor för användarregistrering

Samtycke för ansökan hos Sprio AB
Härmed godkänner jag att mina personuppgifter registreras och behandlas av Sprio AB. Lämnade uppgifter kommer att vara tillgängliga för ansvarig rekryterare eller avdelningschef på Sprio AB i enlighet med EU:s Dataskyddsförordningen (2018), GDPR.

Behandling av personuppgifter
Uppgifterna som du lämnar i din ansökan registreras för Sprio AB’s räkning i Sprios innehållshanteringssystem WordPress. Du ger härmed ditt fullständiga samtycke för att då ha möjlighet att bli kontaktad av ansvarig rekryterare eller avdelningschef på Sprio AB.

Vi behandlar följande personuppgifter:

Förnamn, efternamn och företag
Kontaktuppgifter: E-postadress och telefonnummer

Sprio är personuppgiftsansvarig
Sprio är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter.

Vem kan ta del av uppgifterna?
Lämnade uppgifter kommer att vara tillgängliga för ansvarig rekryterare eller avdelningschef på Sprio AB.

Om du har skyddad identitet ska du kontakta hej@sprio.se.. Du bör även vara aktsam om vilken information du delar med dig av. Delge därför endast information som är relevant för det aktuella tillfället.

Hur länge sparas personuppgifterna?
Samtliga personuppgifter kommer att raderas från Sprios databas i innehållshanteringssystemet inom 2 år efter att du senast lämnat dina uppgifter.

Du har rätt att få veta vilka uppgifter Sprio har om dig
Du har rätt att få information om vilka uppgifter Sprio har om dig i form av ett registerutdrag. Du kan även begära att vi rättar felaktiga uppgifter eller raderar information om dig. Du har också rätt att dra tillbaka ditt samtycke för att vi behandlar dina personuppgifter. Vi kommer då att ta bort din ansökan samt radera de personuppgifter som är associerade med ansökningen från vårt rekryteringssystem.

Har du frågor gällande detta hör av dig till: hej@sprio.se eller ring 08-128 200 00.

Kontakt vid begäran om registerutdrag/ändra/radera uppgifter samt övriga frågor gällande personuppgiftshantering
Namn: lovisa.anelof@sprio.se
Organisationsnummer: 559070-1800
Postadress: 111 34 Stockholm
Besöksadress: Sveavägen 32
Telefon: 08-128 200 00

Ansök nu