fbpx

Så skriver du ett perfekt personligt brev

Söka jobb2017.12.18

1. Undvik klyschor

Det är ingen idé att du radar upp tomma klyschor i ditt personliga brev. Ditt personliga brev ska beskriva dig, inte innehålla massa strunt som du tror att rekryteraren vill höra om dig. Det lyser igenom ganska snabbt om du använt formuleringar som du googlat fram eller om du utgått ifrån en mall du hittat på nätet. Du har en bra mycket bättre chans att sticka ut och få jobb om du faktiskt anstränger dig för att beskriva vad just du är bra på.
 

2. Be en kollega om hjälp

Om du tycker det är svårt att luska ut vad du borde skriva om i ditt personliga brev så kan du faktiskt be om hjälp! Fråga en gammal kollega, en chef eller kanske en lärare om vilka av dina styrkor som sticker! ut Vad av just detta som skulle kunna få dig att sticka ut på en arbetsplats? Punkta upp och formulera med egna ord vilka av dessa styrkor du vill lyfta för att söka en tjänst. Då har du lite att utgå ifrån.
 

3. Håll dig kortfattad

Tänk på hur många personliga brev som kommer in varje dag och hur någon ska sitta och läsa igenom varje! Håll dig så kortfattad och saklig som möjligt! Absolut inte mer än en A4-sida, men gärna kortare. Strössla inte med avancerade ord och anpassa brevet utifrån tjänsten. Många har ett och samma personliga brev som de skickar ut till alla tjänster de söker – den typen av generella personliga brev brukar inte sticka ut särskilt mycket, så det kan du lika gärna undvika.
 

4. Undvik att upprepa dig

Det är inte meningen att du i ditt personliga brev ska upprepa allt som står i ditt CV. Välj istället att lyfta övriga positiva egenskaper och erfarenheter du har med dig i bagaget! Undvik också att berätta historien om ditt liv, din familjesituation eller liknande om du inte tror att det skulle kunna vara positivt för just den här tjänsten.
 

5. Anpassa dig utifrån jobbet

Ditt personliga brev ska inte se likadant ut varje gång du söker en tjänst. Anpassa dig utifrån platsannonsen eller de egenskaper du tror skulle krävas för just den här tjänsten. Det är viktigt att du lyfter det som du känner att du kan bidra med och varför just du skulle passa för just den här tjänsten.
 

 

Följ oss

Följ oss på Linkedin >>

Håll dig uppdaterad på vår Facebook >>

Se allt kul vi gör på Instagram >>

Relaterade artiklar

Fullständiga villkor för användarregistrering

Samtycke för ansökan hos Sprio AB
Härmed godkänner jag att mina personuppgifter registreras och behandlas av Sprio AB. Lämnade uppgifter kommer att vara tillgängliga för ansvarig rekryterare eller avdelningschef på Sprio AB i enlighet med EU:s Dataskyddsförordningen (2018), GDPR.

Behandling av personuppgifter
Uppgifterna som du lämnar i din ansökan registreras för Sprio AB’s räkning i Sprios innehållshanteringssystem WordPress. Du ger härmed ditt fullständiga samtycke för att då ha möjlighet att bli kontaktad av ansvarig rekryterare eller avdelningschef på Sprio AB.

Vi behandlar följande personuppgifter:

Förnamn, efternamn och företag
Kontaktuppgifter: E-postadress och telefonnummer

Sprio är personuppgiftsansvarig
Sprio är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter.

Vem kan ta del av uppgifterna?
Lämnade uppgifter kommer att vara tillgängliga för ansvarig rekryterare eller avdelningschef på Sprio AB.

Om du har skyddad identitet ska du kontakta hej@sprio.se.. Du bör även vara aktsam om vilken information du delar med dig av. Delge därför endast information som är relevant för det aktuella tillfället.

Hur länge sparas personuppgifterna?
Samtliga personuppgifter kommer att raderas från Sprios databas i innehållshanteringssystemet inom 2 år efter att du senast lämnat dina uppgifter.

Du har rätt att få veta vilka uppgifter Sprio har om dig
Du har rätt att få information om vilka uppgifter Sprio har om dig i form av ett registerutdrag. Du kan även begära att vi rättar felaktiga uppgifter eller raderar information om dig. Du har också rätt att dra tillbaka ditt samtycke för att vi behandlar dina personuppgifter. Vi kommer då att ta bort din ansökan samt radera de personuppgifter som är associerade med ansökningen från vårt rekryteringssystem.

Har du frågor gällande detta hör av dig till: hej@sprio.se eller ring 08-128 200 00.

Kontakt vid begäran om registerutdrag/ändra/radera uppgifter samt övriga frågor gällande personuppgiftshantering
Namn: lovisa.anelof@sprio.se
Organisationsnummer: 559070-1800
Postadress: 111 34 Stockholm
Besöksadress: Sveavägen 32
Telefon: 08-128 200 00

Ansök nu