fbpx

Sprio tipsar – Saker du ska tänka när du är ny på jobbet!

På jobbet2018.07.10

 

Kom i tid

Det går inte att trycka på nog, att vara i tid till jobbet är A och O. Det kan dock vara en god idé att inte överdriva så att du kommer innan dina kollegor varje dag, då kan det vara något som de börjar förvänta sig och kan vara svårt att hålla i längden. En kvart innan du börjar jobba brukar fungera på de flesta arbetsplatser.
 

Första intryck

Se till att ge ett bra intryck första dagen. Var hellre lite för uppklädd än tvärtom. Ha ett fast handslag och sträck på dig. Hälsa på de du träffar och visa din bästa sida! Under den första tiden kan det vara bra att berätta att du är ny för de nya kollegorna du träffar, det kan skapa en fortsatt konversation.
 

Studera arbetsplatsen

Se och studera hur företagskulturen ser ut. När kommer kollegorna in på jobbet, går man och fikar tillsammans? Hur gör de flesta med lunch? När går man hem från jobbet? Det brukar gå ganska snabbt att komma in i en företagskultur.
 

Lyssna mer, prata mindre

Det kan vara lätt att man pratar för mycket i början när man är nervös och vill verka duktig. Det är bättre att låta de andra lära dig och fråga om det är något du inte förstår. Känn dig inte jobbig för att du ställer frågor, alla har varit ny någon gång.
 

Undvik störningsmoment

Vi är alltid uppkopplade och det kan vara lätt att logga in på sociala medier på arbetsdatorn eller sitta med sin mobiltelefon som plingar till med nya aviseringar. Men låt dina sociala medier vänta tills du har rast, på jobbet ska du ägna dig åt dina arbetssysslor!

 

Följ oss

instagram_logo_2016-svg3-2-facebook-png-piclinkedin-icon-logo-fbade03110-seeklogo-com

Följ oss på Linkedin >

Håll dig uppdaterad på vår Facebook >

Se allt kul vi gör på Instagram >

Relaterade artiklar

Fullständiga villkor för användarregistrering

Samtycke för ansökan hos Sprio AB
Härmed godkänner jag att mina personuppgifter registreras och behandlas av Sprio AB. Lämnade uppgifter kommer att vara tillgängliga för ansvarig rekryterare eller avdelningschef på Sprio AB i enlighet med EU:s Dataskyddsförordningen (2018), GDPR.

Behandling av personuppgifter
Uppgifterna som du lämnar i din ansökan registreras för Sprio AB’s räkning i Sprios innehållshanteringssystem WordPress. Du ger härmed ditt fullständiga samtycke för att då ha möjlighet att bli kontaktad av ansvarig rekryterare eller avdelningschef på Sprio AB.

Vi behandlar följande personuppgifter:

Förnamn, efternamn och företag
Kontaktuppgifter: E-postadress och telefonnummer

Sprio är personuppgiftsansvarig
Sprio är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter.

Vem kan ta del av uppgifterna?
Lämnade uppgifter kommer att vara tillgängliga för ansvarig rekryterare eller avdelningschef på Sprio AB.

Om du har skyddad identitet ska du kontakta hej@sprio.se.. Du bör även vara aktsam om vilken information du delar med dig av. Delge därför endast information som är relevant för det aktuella tillfället.

Hur länge sparas personuppgifterna?
Samtliga personuppgifter kommer att raderas från Sprios databas i innehållshanteringssystemet inom 2 år efter att du senast lämnat dina uppgifter.

Du har rätt att få veta vilka uppgifter Sprio har om dig
Du har rätt att få information om vilka uppgifter Sprio har om dig i form av ett registerutdrag. Du kan även begära att vi rättar felaktiga uppgifter eller raderar information om dig. Du har också rätt att dra tillbaka ditt samtycke för att vi behandlar dina personuppgifter. Vi kommer då att ta bort din ansökan samt radera de personuppgifter som är associerade med ansökningen från vårt rekryteringssystem.

Har du frågor gällande detta hör av dig till: hej@sprio.se eller ring 08-128 200 00.

Kontakt vid begäran om registerutdrag/ändra/radera uppgifter samt övriga frågor gällande personuppgiftshantering
Namn: lovisa.anelof@sprio.se
Organisationsnummer: 559070-1800
Postadress: 111 34 Stockholm
Besöksadress: Sveavägen 32
Telefon: 08-128 200 00

Ansök nu