fbpx

Så behåller ni en god sammanhållning när ni jobbar hemifrån

Din karriär2020.05.20

I tider präglade av COVID-19 så är det en positiv sak att hålla sig hemma så mycket det bara går för att inte utsätta dig själv eller andra för smittospridning. Men vi på Sprio tycker också att det är viktigt att försöka bevara den där härliga sammanhållningen som bara just ni har på er arbetsplats.

 

Tänk ”fysiskt”

Om du hade befunnit dig på kontoret rent fysiskt så hade du antagligen inte tvekat på att rådfråga din vilken formulering din kollega hade föredragit i ett mejl eller om vad kollegan tror att du borde prioritera först av två viktiga arbetsuppgifter. Släng ut även simpla frågor i er gruppchat! Har ni inte redan en gruppchatt så starta en. Vare sig ni använder Slack, Messenger eller Whatsapp – ni påminns alla om vad era kollegor just nu arbetar med, kan engagera er och hjälpa varandra och samtidigt påminnas om att du kanske kan bidra med något från ditt håll på något vis. Är det någon som blir stressad av detta så går det alltid att själv reglera notiser så att det passar just dig.

 

Ring om du behöver bolla

Vissa saker gör sig inte alls bra i text. Om du dykt på något som känns invecklat eller behöver bollas flera gånger, bespara dig själv tiden med att formulera det i text, ring istället en kollega. Text kan läsas och betonas på så otroligt olika sätt av mottagare och avsändare så det är nästan enklare att undvika missförstånd genom att plocka upp telefonen.

 

Prata så ofta ni kan

Alla kanske inte alltid kan ses samtidigt via video, men tveka inte att bara ta en pratsund några stycken. Det blir ett trevligt avbrott och nästa gång är det kanske några andra som kan vara med. På så vis kan ni fylla i och låta fler fångas upp i det ni pratade om senast. Det är också toppen att använda funktionen med ”konferenssamtal” om man inte har möjlighet att sitta framför en kamera!

 

Skicka ut status till alla

Bestäm en dag i veckan eller liknande när ni skickar ut en liten status om hur arbetet gått, vad ni dykt på för problem eller vad ni är glada över att ha åstad kommit sedan sist. Det är ett enkelt sätt att snabbt låta alla dina kollegor få koll på hur läget ligger, även om dem inte hör till just ditt team!

 

Glöm inte bort att hitta på nåt kul

Överraska dina kollegor med att planera in en gemensam 3-fika på fredagseftermiddagen över video eller ta en AW quiza! Många har säkert redan provat på fenomenet “digital AW” – men sätt guldkant på den stunden med hjälp av ett quiz. Skapa ett eget quiz genom till exempel Kahoot!

 

Följ oss

instagram_logo_2016-svg3-2-facebook-png-piclinkedin-icon-logo-fbade03110-seeklogo-com

Följ oss på Linkedin >

Håll dig uppdaterad på vår Facebook >

Se allt kul vi gör på Instagram >

Relaterade artiklar

Fullständiga villkor för användarregistrering

Samtycke för ansökan hos Sprio AB
Härmed godkänner jag att mina personuppgifter registreras och behandlas av Sprio AB. Lämnade uppgifter kommer att vara tillgängliga för ansvarig rekryterare eller avdelningschef på Sprio AB i enlighet med EU:s Dataskyddsförordningen (2018), GDPR.

Behandling av personuppgifter
Uppgifterna som du lämnar i din ansökan registreras för Sprio AB’s räkning i Sprios innehållshanteringssystem WordPress. Du ger härmed ditt fullständiga samtycke för att då ha möjlighet att bli kontaktad av ansvarig rekryterare eller avdelningschef på Sprio AB.

Vi behandlar följande personuppgifter:

Förnamn, efternamn och företag
Kontaktuppgifter: E-postadress och telefonnummer

Sprio är personuppgiftsansvarig
Sprio är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter.

Vem kan ta del av uppgifterna?
Lämnade uppgifter kommer att vara tillgängliga för ansvarig rekryterare eller avdelningschef på Sprio AB.

Om du har skyddad identitet ska du kontakta hej@sprio.se.. Du bör även vara aktsam om vilken information du delar med dig av. Delge därför endast information som är relevant för det aktuella tillfället.

Hur länge sparas personuppgifterna?
Samtliga personuppgifter kommer att raderas från Sprios databas i innehållshanteringssystemet inom 2 år efter att du senast lämnat dina uppgifter.

Du har rätt att få veta vilka uppgifter Sprio har om dig
Du har rätt att få information om vilka uppgifter Sprio har om dig i form av ett registerutdrag. Du kan även begära att vi rättar felaktiga uppgifter eller raderar information om dig. Du har också rätt att dra tillbaka ditt samtycke för att vi behandlar dina personuppgifter. Vi kommer då att ta bort din ansökan samt radera de personuppgifter som är associerade med ansökningen från vårt rekryteringssystem.

Har du frågor gällande detta hör av dig till: hej@sprio.se eller ring 08-128 200 00.

Kontakt vid begäran om registerutdrag/ändra/radera uppgifter samt övriga frågor gällande personuppgiftshantering
Namn: lovisa.anelof@sprio.se
Organisationsnummer: 559070-1800
Postadress: 111 34 Stockholm
Besöksadress: Sveavägen 32
Telefon: 08-128 200 00

Ansök nu