fbpx

Så använder du dina sociala medier när du söker jobb

Söka jobb2019.01.15

Kolla hashtaggarna

#selfie, #friday och #friends är du kanske van att använda. Men har du testat att undersöka taggar som #nyttjobb, #sökerjobb eller #jobbstockholm? Hashtags är ofta förknippat med fler likes och följare. Men allt fler företag och jobbsökande använder relevanta hashtags för att sprida sitt budskap i jakten på rätt kandidat eller nästa drömjobb.

Lär känna din nästa arbetsplats

Att besöka företagens hemsidor för att leta information är för många standard. Men missa inte att även spana in företagssidorna på Instagram, Facebook och LinkedIn. Ofta får man nya perspektiv och en mer personlig uppfattning av organisationer genom att få se arbetet ”bakom kulisserna”.

Dela erfarenheter i Facebook-gruppen

Beroende på vad du söker för jobb eller vad du är intresserad av finns det flera grupper på Facebook för olika ämnen, områden eller yrkesroller. Hitta rätt grupp för dig och ta del av andras erfarenheter, relevanta artiklar, tips på nya jobb och inspiration kring just ditt arbetsområdet.

Dra nytta av LinkedIn

LinkedIn kan kännas nytt och outforskad för många, men faktum är att det är ett perfekt komplement till ditt CV och personliga brev. Följ instruktionerna för att fylla i dina tidigare arbetslivserfarenheter, utbildningar och kompetenser. Det är enklare än du tror att fixa en proffsig profil – så att din nästa arbetsgivare fastnar för just dig! Här kan du även söka på titel+företag och hitta kontaktuppgifter till specifika personer på de företag du vill komma i kontakt med.

Rensa och ta kontroll

Glöm inte att på samma sätt som du använder sociala medier för att söka information kommer troligtvis även din nya arbetsgivare söka information om dig. Testa att googla ditt namn och rensa eventuella konton, profiler och bilder där du delat med dig av känslig information eller där du helt enkelt inte kan stå för innehållet.

____

Följ oss

instagram_logo_2016-svg3-2-facebook-png-piclinkedin-icon-logo-fbade03110-seeklogo-com

Följ oss på Linkedin >

Håll dig uppdaterad på vår Facebook >

Se allt kul vi gör på Instagram >

Relaterade artiklar

Fullständiga villkor för användarregistrering

Samtycke för ansökan hos Sprio AB
Härmed godkänner jag att mina personuppgifter registreras och behandlas av Sprio AB. Lämnade uppgifter kommer att vara tillgängliga för ansvarig rekryterare eller avdelningschef på Sprio AB i enlighet med EU:s Dataskyddsförordningen (2018), GDPR.

Behandling av personuppgifter
Uppgifterna som du lämnar i din ansökan registreras för Sprio AB’s räkning i Sprios innehållshanteringssystem WordPress. Du ger härmed ditt fullständiga samtycke för att då ha möjlighet att bli kontaktad av ansvarig rekryterare eller avdelningschef på Sprio AB.

Vi behandlar följande personuppgifter:

Förnamn, efternamn och företag
Kontaktuppgifter: E-postadress och telefonnummer

Sprio är personuppgiftsansvarig
Sprio är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter.

Vem kan ta del av uppgifterna?
Lämnade uppgifter kommer att vara tillgängliga för ansvarig rekryterare eller avdelningschef på Sprio AB.

Om du har skyddad identitet ska du kontakta hej@sprio.se.. Du bör även vara aktsam om vilken information du delar med dig av. Delge därför endast information som är relevant för det aktuella tillfället.

Hur länge sparas personuppgifterna?
Samtliga personuppgifter kommer att raderas från Sprios databas i innehållshanteringssystemet inom 2 år efter att du senast lämnat dina uppgifter.

Du har rätt att få veta vilka uppgifter Sprio har om dig
Du har rätt att få information om vilka uppgifter Sprio har om dig i form av ett registerutdrag. Du kan även begära att vi rättar felaktiga uppgifter eller raderar information om dig. Du har också rätt att dra tillbaka ditt samtycke för att vi behandlar dina personuppgifter. Vi kommer då att ta bort din ansökan samt radera de personuppgifter som är associerade med ansökningen från vårt rekryteringssystem.

Har du frågor gällande detta hör av dig till: hej@sprio.se eller ring 08-128 200 00.

Kontakt vid begäran om registerutdrag/ändra/radera uppgifter samt övriga frågor gällande personuppgiftshantering
Namn: lovisa.anelof@sprio.se
Organisationsnummer: 559070-1800
Postadress: 111 34 Stockholm
Besöksadress: Sveavägen 32
Telefon: 08-128 200 00

Ansök nu