fbpx

Sprio tipsar – så får du bra sammanhållning på jobbet

På jobbet2018.07.26

Undvik att baktala andra
Detta kan vara något av det viktigaste. Även om det är kollegor som du inte kommer helt överens med eller inte tycker om, så var professionell och gå inte runt och snacka skit. Det skapar bara dålig stämning. Det bästa är självklart att prata med personen ifråga och ta upp om det är något som gör att ni inte kommer överens.

Lyft upp dina kollegor
Alla behöver pepp ibland, så se till att de runt omkring dig mår bra. Någon dag kanske du känner dig nere och då kan det vara skönt med en kollega som får dig att må bättre. En oväntad komplimang gör de flesta glada, men se till att det kommer från hjärtat så det inte känns påklistrat.

Gör saker på jobbet
Att få en bra sammanhållning kräver att alla hjälper till. Se därför till att ni gör saker tillsammans, det kan vara att ni äter frukost tillsammans en gång i veckan, eller att någon anordnar vecko-fika. Ett tips är att ta en lunchpromenad med kollegorna, då får ni lite frisk luft och får möjlighet att umgås.

Håll inte inne saker
Om du irriterar dig över något, se till att ta upp det direkt, så det inte skapar en långvarig irritation som byggs på. Prata klarspråk med varandra, det brukar hjälpa. Tänk dock på att ha ett öppet sinne och acceptera att ni kan ha olika sätt att se på saker och ting.

Aktiviteter efter jobbet
Det är alltid bra att få umgås utanför kontorets väggar. Se därför till att ni träffas några gånger om året och gör något efter arbetstid. Det kan vara en rolig aktivitet eller en middag.

 

Följ oss

instagram_logo_2016-svg3-2-facebook-png-piclinkedin-icon-logo-fbade03110-seeklogo-com

Följ oss på Linkedin >

Håll dig uppdaterad på vår Facebook >

Se allt kul vi gör på Instagram >

Relaterade artiklar

Fullständiga villkor för användarregistrering

Samtycke för ansökan hos Sprio AB
Härmed godkänner jag att mina personuppgifter registreras och behandlas av Sprio AB. Lämnade uppgifter kommer att vara tillgängliga för ansvarig rekryterare eller avdelningschef på Sprio AB i enlighet med EU:s Dataskyddsförordningen (2018), GDPR.

Behandling av personuppgifter
Uppgifterna som du lämnar i din ansökan registreras för Sprio AB’s räkning i Sprios innehållshanteringssystem WordPress. Du ger härmed ditt fullständiga samtycke för att då ha möjlighet att bli kontaktad av ansvarig rekryterare eller avdelningschef på Sprio AB.

Vi behandlar följande personuppgifter:

Förnamn, efternamn och företag
Kontaktuppgifter: E-postadress och telefonnummer

Sprio är personuppgiftsansvarig
Sprio är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter.

Vem kan ta del av uppgifterna?
Lämnade uppgifter kommer att vara tillgängliga för ansvarig rekryterare eller avdelningschef på Sprio AB.

Om du har skyddad identitet ska du kontakta hej@sprio.se.. Du bör även vara aktsam om vilken information du delar med dig av. Delge därför endast information som är relevant för det aktuella tillfället.

Hur länge sparas personuppgifterna?
Samtliga personuppgifter kommer att raderas från Sprios databas i innehållshanteringssystemet inom 2 år efter att du senast lämnat dina uppgifter.

Du har rätt att få veta vilka uppgifter Sprio har om dig
Du har rätt att få information om vilka uppgifter Sprio har om dig i form av ett registerutdrag. Du kan även begära att vi rättar felaktiga uppgifter eller raderar information om dig. Du har också rätt att dra tillbaka ditt samtycke för att vi behandlar dina personuppgifter. Vi kommer då att ta bort din ansökan samt radera de personuppgifter som är associerade med ansökningen från vårt rekryteringssystem.

Har du frågor gällande detta hör av dig till: hej@sprio.se eller ring 08-128 200 00.

Kontakt vid begäran om registerutdrag/ändra/radera uppgifter samt övriga frågor gällande personuppgiftshantering
Namn: lovisa.anelof@sprio.se
Organisationsnummer: 559070-1800
Postadress: 111 34 Stockholm
Besöksadress: Sveavägen 32
Telefon: 08-128 200 00

Ansök nu