Därför bör du starta din karriär med ett jobb inom kundservice

Din karriär2017.10.11

Visste du att chefer och företag uppskattar dem som tidigare har arbetat med kundtjänst? Så vilken typ av jobb du än söker i framtiden, så kommer jobb inom kundservice eller support på CV:t sticka ut som en liten guldstjärnas hos arbetsgivaren.

Visste du att många chefer och företag uppskattar dem som tidigare har arbetat med kundservice / kundtjänst? Så vilken typ av jobb du än söker i framtiden, så kommer kundservice på CV:t sticka ut som en liten guldstjärnas hos arbetsgivaren.

Att stanna

Visserligen är kundtjänst guld värt på ditt CV om du vill söka dig vidare… Men det är också en bransch där du får utrymme och möjlighet att klättra och ta dig vidare inom samma företag. Många som börjar med att ringa i kundtjänsten, utvecklas efterhand och klättrar inom företaget. Du kanske utbildas internt och är du målmedveten kan såklart hamna på en chefsposition, om det är dit du vill.

Kommunicera

Kommunikation är A och O på de flesta arbetsplatser. Det som är så bra med kundservice och support är att du faktiskt dagligen utvecklas och lär dig nya saker om just detta. Vare sig du svarar i telefon eller sitter på chatt så kommer du lära dig nya vägar att göra dig förstådd men också att förstå och att anpassa dig utifrån situation och kundens behov. Ingen är så grym på att kommunicera som någon som jobbat med kundservice.

Att hantera otrevliga och missnöjda kunder

Att arbeta i kundtjänst är definitivt inget lätt jobb. Kundtjänstpersonal bemöter dagligen alla typer av människor, vissa artiga och glada medan många andra är ganska oförskämda. Därför kommer du att lära dig hantera alla typer av människor. Att kunna behålla lugnet och vara saklig mot någon som är arg eller otrevlig är inte så lätt. Men att kunna bemöta alla människor med respekt tränar verkligen upp ditt tålamod.

Att lyssna när någon pratar

De som jobbat med kundservice jobb är riktigt bra lyssnare! Det är en del av jobbet att svara på frågor från kunder som kanske inte riktigt kan uppge vad det är som gått snett. Det gör dig till en luttrad lyssnare! Det här gör dig också till en bättre lyssnare för framtiden, vare sig det handlar om relationer eller affärer.

Du blir ödmjuk

Du lär dig att bemöta otrevliga människor, du hanterar stressiga situationer med bravur och du blir lösningsorienterad och driven. Alla dessa egenskaper tillsammans gör dig ödmjuk och till en drömkollega och anställd. Så med kundservice som erfarenhet kan du se fram emot en lysande karriär vare sig du stannar kvar och klättrar eller söker dig vidare. Dina framtida kollegor kommer garanterat gilla dig.
 
Jobbtips:
Jobba på Klarna med kundtjänst i Stockholm – jobb utan krav på erfarenhet >>>

Relaterade artiklar

Fullständiga villkor för användarregistrering

All hantering av personuppgifter sker i enlighet med lagen om personuppgifter (PUL) och de rekommendationer som anges av datainspektionen. Dina uppgifter som du registrerar kommer endast att hanteras i rekryteringssyfte. Jag godkänner & samtycker till att ni får behandla och samla in min personliga information enligt ovan beskrivning.

Fullständiga villkor för användarregistrering

Vi använder de personuppgifter och den information du frivilligt lämnar som hjälpmedel i våra rekryteringsprocesser. All hantering av personuppgifter sker i enlighet med lagen om personuppgifter (PUL) och de rekommendationer som anges av datainspektionen. Jag samtycker härmed till att ni får behandla och samla in min personliga information på det sätt som beskrivits ovan för att uppfylla de ovan angivna syftena.

Ansök nu