fbpx

Tips för dig som ständigt vill utvecklas på jobbet

Din karriär2019.03.19

Sätt upp mål

Det kanske känns självklart att du vill utvecklas, men så är inte fallet! Det är jättemånga som nöjer sig med sin roll och sin position i ett team medan andra vill klättra och ta sig vidare ju högre de kommer. Fundera över vad du vill uppnå och vad som skulle få dig att känna dig nöjd och stolt. Bryt ner målen till delmål och försök ha en rimlig plan över hur du ska ta dig till nästa delmål. Det går kanske inte att ta sig till toppen på ett halvår, vissa mål kräver tid och engagemang för att uppnås, ha med det i dina beräkningar.
 

Berätta vad du vill uppnå

Om du inte uttalar målen så kan det vara knepigt att uppnå. Berätta för en vän eller anhörig som kan peppa dig att nå målen. Det kan också vara smart att berätta för din chef eller teamleader vart du vill nå på arbetsplatsen. Antagligen blir de glada att du vill stanna kvar och växa, kanske kan de guida dig och hjälpa dig att nå målen om de bara känner till att det är just detta du vill uppnå.
 

Var ödmjuk

Var inte taskig eller tryck ner andra för att själv se bra ut. Ödmjukhet är A och O för att du ska trivas, att kollegorna ska respektera dig och för att du själv ska kunna känna att du ärligt förtjänat dina framsteg i arbetet. Ingen gillar någon som är taskig och kör över andra, tänk på att du vill kunna fira dina framgångar gemensamt med dina kollegor.
 

Ge inte upp

Ibland kan det kännas som att du har fastnat. Som att du står stilla i utvecklingen och som att inget händer. Men ha tålamod! Vissa av stegen mot ditt slutgiltiga mål kanske tar längre tid än du hade räknat med. Se till att hålla modet uppe. Prata med någon som är bra på att ge pepp och stöd, se till att prata med din chef och fråga om det finns något du skulle kunna göra annorlunda eller om läget är låst för stunden. Glöm inte att, snart har du faktiskt nått ditt mål och glöm inte heller att fira delmålen som en motivation i vägen mot det stora målet.
 

Följ oss

instagram_logo_2016-svg3-2-facebook-png-piclinkedin-icon-logo-fbade03110-seeklogo-com

Följ oss på Linkedin >

Håll dig uppdaterad på vår Facebook >

Se allt kul vi gör på Instagram >

Relaterade artiklar

Fullständiga villkor för användarregistrering

Samtycke för ansökan hos Sprio AB
Härmed godkänner jag att mina personuppgifter registreras och behandlas av Sprio AB. Lämnade uppgifter kommer att vara tillgängliga för ansvarig rekryterare eller avdelningschef på Sprio AB i enlighet med EU:s Dataskyddsförordningen (2018), GDPR.

Behandling av personuppgifter
Uppgifterna som du lämnar i din ansökan registreras för Sprio AB’s räkning i Sprios innehållshanteringssystem WordPress. Du ger härmed ditt fullständiga samtycke för att då ha möjlighet att bli kontaktad av ansvarig rekryterare eller avdelningschef på Sprio AB.

Vi behandlar följande personuppgifter:

Förnamn, efternamn och företag
Kontaktuppgifter: E-postadress och telefonnummer

Sprio är personuppgiftsansvarig
Sprio är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter.

Vem kan ta del av uppgifterna?
Lämnade uppgifter kommer att vara tillgängliga för ansvarig rekryterare eller avdelningschef på Sprio AB.

Om du har skyddad identitet ska du kontakta hej@sprio.se.. Du bör även vara aktsam om vilken information du delar med dig av. Delge därför endast information som är relevant för det aktuella tillfället.

Hur länge sparas personuppgifterna?
Samtliga personuppgifter kommer att raderas från Sprios databas i innehållshanteringssystemet inom 2 år efter att du senast lämnat dina uppgifter.

Du har rätt att få veta vilka uppgifter Sprio har om dig
Du har rätt att få information om vilka uppgifter Sprio har om dig i form av ett registerutdrag. Du kan även begära att vi rättar felaktiga uppgifter eller raderar information om dig. Du har också rätt att dra tillbaka ditt samtycke för att vi behandlar dina personuppgifter. Vi kommer då att ta bort din ansökan samt radera de personuppgifter som är associerade med ansökningen från vårt rekryteringssystem.

Har du frågor gällande detta hör av dig till: hej@sprio.se eller ring 08-128 200 00.

Kontakt vid begäran om registerutdrag/ändra/radera uppgifter samt övriga frågor gällande personuppgiftshantering
Namn: lovisa.anelof@sprio.se
Organisationsnummer: 559070-1800
Postadress: 111 34 Stockholm
Besöksadress: Sveavägen 32
Telefon: 08-128 200 00

Ansök nu