fbpx

Vanliga frågor på arbetsintervju – så tacklar du dem

Söka jobb2018.06.26

Har du äntligen blivit kallad på den där efterlängtade arbetsintervjun? Stort grattis! Det kan vara lite pirrigt och nervöst inför en arbetsintervju men om du är lite förberedd på frågor som kan dyka upp på intervjun så kommer allt gå som en dans! Här listar vi några vanliga frågor på arbetsintervju.

 

Varför vill du jobba med just detta / på just det här företaget?


Läs på om vad företaget står för, vad rollen innebär och såklart tänk igenom redan innan du söker tjänsten så att du vet att det här är en tjänst där du kommer trivas och vilka av dina egenskaper som kommer få dig att passa in.

 


Vad har du för tidigare erfarenheter som du skulle kunna dra nytta av i denna roll?Om du läst igenom platsannonsen ordentligt så vet du vad det är företaget söker! Vad av dessa kompetenser är just dina styrkor? Fundera lite på det så kommer du garanterat kunna ge ett genomtänkt och bra svar!
 


Vad är dina styrkor / svagheter?Här behöver du fundera ut ärliga svar men också resonemang kring svagheterna som gör att du kan vända dem till något positivt eller visa att du jobbar på dina svagheter och är medveten om dem!
 


Vad vet du om oss?Kom förberedd. Det ger automatiskt ett gott intryck om du bevisar att du ansträngt dig och vet lite om både tjänsten och företaget!
 


Berätta om dina tidigare jobb / arbetsgivare?Här ska du berätta om vad du lärt dig och hur du utvecklats på dina tidigare jobb. Du ska absolut inte prata negativt om dina tidigare om dina tidigare arbetsgivare, det är det vanligaste misstaget i det här fallet!


 

Följ oss

 
instagram_logo_2016-svg3-2-facebook-png-piclinkedin-icon-logo-fbade03110-seeklogo-com

Följ oss på Linkedin >

Håll dig uppdaterad på vår Facebook >

Se allt kul vi gör på Instagram > 

Relaterade artiklar

Fullständiga villkor för användarregistrering

Samtycke för ansökan hos Sprio AB
Härmed godkänner jag att mina personuppgifter registreras och behandlas av Sprio AB. Lämnade uppgifter kommer att vara tillgängliga för ansvarig rekryterare eller avdelningschef på Sprio AB i enlighet med EU:s Dataskyddsförordningen (2018), GDPR.

Behandling av personuppgifter
Uppgifterna som du lämnar i din ansökan registreras för Sprio AB’s räkning i Sprios innehållshanteringssystem WordPress. Du ger härmed ditt fullständiga samtycke för att då ha möjlighet att bli kontaktad av ansvarig rekryterare eller avdelningschef på Sprio AB.

Vi behandlar följande personuppgifter:

Förnamn, efternamn och företag
Kontaktuppgifter: E-postadress och telefonnummer

Sprio är personuppgiftsansvarig
Sprio är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter.

Vem kan ta del av uppgifterna?
Lämnade uppgifter kommer att vara tillgängliga för ansvarig rekryterare eller avdelningschef på Sprio AB.

Om du har skyddad identitet ska du kontakta hej@sprio.se.. Du bör även vara aktsam om vilken information du delar med dig av. Delge därför endast information som är relevant för det aktuella tillfället.

Hur länge sparas personuppgifterna?
Samtliga personuppgifter kommer att raderas från Sprios databas i innehållshanteringssystemet inom 2 år efter att du senast lämnat dina uppgifter.

Du har rätt att få veta vilka uppgifter Sprio har om dig
Du har rätt att få information om vilka uppgifter Sprio har om dig i form av ett registerutdrag. Du kan även begära att vi rättar felaktiga uppgifter eller raderar information om dig. Du har också rätt att dra tillbaka ditt samtycke för att vi behandlar dina personuppgifter. Vi kommer då att ta bort din ansökan samt radera de personuppgifter som är associerade med ansökningen från vårt rekryteringssystem.

Har du frågor gällande detta hör av dig till: hej@sprio.se eller ring 08-128 200 00.

Kontakt vid begäran om registerutdrag/ändra/radera uppgifter samt övriga frågor gällande personuppgiftshantering
Namn: lovisa.anelof@sprio.se
Organisationsnummer: 559070-1800
Postadress: 111 34 Stockholm
Besöksadress: Sveavägen 32
Telefon: 08-128 200 00

Ansök nu