fbpx

Vardagen på Sprio – Vad gör en rekryterare?

Prio på Sprio2018.07.17

 

Hur ser en typisk arbetsdag ut?

– Alla dagar ser så olika ut. Merparten av tiden går åt till att genomföra intervjuer och träffa olika härliga personer! Utöver våra intervjuer arbetar vi med de administrativa uppgifter som tillkommer! Men även att hjälpa kollegorna. Vi är ett tight team på Sprio, så vi hjälper ofta ”sourcing-avdelningen” med att hålla telefonintervjuer och att ringa referenser. En av rekryterarnas uppgifter är även att ta kravprofiler hos kunder, för att ta reda på exakt vad de söker för kandidater.
 

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Att hela tiden få träffa nya kandidater! Jag tycker det är så roligt at få träffa olika personligheter och att få hjälpa dem med att hitta ett passande jobb, det bästa som finns är när en kandidat är överlycklig för sitt nya jobb. Det är också kul att se kunden glad över en lyckad rekrytering. Det är helt enkelt glädjen av det vardagliga arbetet som är det bästa med mitt jobb!
 

Om du får ge ett tips till någon som är kallad på intervju, vad skulle det vara?

– Kom förberedd, då tänker jag dels att du ska läsa på om rollen du sökt, men även att tänka igenom möjliga frågor och vad du har för personliga svar på dem. Man ska vara ärlig under intervjun och försöka att svara på frågor även om de känns svåra. Jag vill ha en ömsesidig dialog med mina kandidater så att vi kan matcha varandra förväntningar. En arbetsintervju är inte en ensidig kommunikation, likaväl som jag har krav på kandidaten, har även kandidaten förväntningar. Det är viktigt att båda får visa dem så att vi tillsammans kan hitta en drömroll åt kandidaten.
 
 

Följ oss

instagram_logo_2016-svg3-2-facebook-png-piclinkedin-icon-logo-fbade03110-seeklogo-com

Följ oss på Linkedin >

Håll dig uppdaterad på vår Facebook >

Se allt kul vi gör på Instagram >

Relaterade artiklar

Fullständiga villkor för användarregistrering

Samtycke för ansökan hos Sprio AB
Härmed godkänner jag att mina personuppgifter registreras och behandlas av Sprio AB. Lämnade uppgifter kommer att vara tillgängliga för ansvarig rekryterare eller avdelningschef på Sprio AB i enlighet med EU:s Dataskyddsförordningen (2018), GDPR.

Behandling av personuppgifter
Uppgifterna som du lämnar i din ansökan registreras för Sprio AB’s räkning i Sprios innehållshanteringssystem WordPress. Du ger härmed ditt fullständiga samtycke för att då ha möjlighet att bli kontaktad av ansvarig rekryterare eller avdelningschef på Sprio AB.

Vi behandlar följande personuppgifter:

Förnamn, efternamn och företag
Kontaktuppgifter: E-postadress och telefonnummer

Sprio är personuppgiftsansvarig
Sprio är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter.

Vem kan ta del av uppgifterna?
Lämnade uppgifter kommer att vara tillgängliga för ansvarig rekryterare eller avdelningschef på Sprio AB.

Om du har skyddad identitet ska du kontakta hej@sprio.se.. Du bör även vara aktsam om vilken information du delar med dig av. Delge därför endast information som är relevant för det aktuella tillfället.

Hur länge sparas personuppgifterna?
Samtliga personuppgifter kommer att raderas från Sprios databas i innehållshanteringssystemet inom 2 år efter att du senast lämnat dina uppgifter.

Du har rätt att få veta vilka uppgifter Sprio har om dig
Du har rätt att få information om vilka uppgifter Sprio har om dig i form av ett registerutdrag. Du kan även begära att vi rättar felaktiga uppgifter eller raderar information om dig. Du har också rätt att dra tillbaka ditt samtycke för att vi behandlar dina personuppgifter. Vi kommer då att ta bort din ansökan samt radera de personuppgifter som är associerade med ansökningen från vårt rekryteringssystem.

Har du frågor gällande detta hör av dig till: hej@sprio.se eller ring 08-128 200 00.

Kontakt vid begäran om registerutdrag/ändra/radera uppgifter samt övriga frågor gällande personuppgiftshantering
Namn: lovisa.anelof@sprio.se
Organisationsnummer: 559070-1800
Postadress: 111 34 Stockholm
Besöksadress: Sveavägen 32
Telefon: 08-128 200 00

Ansök nu