fbpx

Vardagen på Sprio – vad gör man på sourcing-avdelningen?

Prio på Sprio2018.06.14

 

Hur ser en typisk arbetsdag ut?

Vi börjar dagen med att granska inkommande ansökningar, ser vilka som är aktuella för vilka projekt. Vi sorterar sedan dem till passande projekt och kontaktar de som gjort en ansökan, antingen via telefonsamtal, sms eller mail. Vid en telefonavstämning ställer vi korta frågor som är viktiga för just det projektet. Under förmiddagen skickar vi även ut sms till de kandidater som är inplanerade till intervjuer dagen efter för att påminna dem om tid och plats.
 

Vad är det bästa med ditt jobb?

Jag måste nog säga att det bästa är att man får prata med så många människor. Man får uppleva olika personligheter, vilket är intressant. Det är kul att få prata med personer som är ute efter nya utmaningar och vara första steget till deras framtid. Vi på sourcing är ofta de första som våra kandidater får kontakt med, sedan kan vi tillsammans med rekryterna och konsultchefer följa kandidaternas resa.
 

Om du får ge ett tips till en arbetssökande, vad skulle det vara?

Åh det finns många tips att ge. Men är man arbetssökande, se till att alltid svara med ditt fullständiga namn i telefonen och ha även en professionell telefonsvarare. Se till att vara förberedd på frågor, som varför man söker jobbet, vad man har gjort tidigare och vad man har för mål. Det underlättar att ha förberett ett CV, där personuppgifterna ska framgå tydligt och de senaste anställningarna ska stå överst.

 
 

Följ oss

instagram_logo_2016-svg3-2-facebook-png-piclinkedin-icon-logo-fbade03110-seeklogo-com

Följ oss på Linkedin >

Håll dig uppdaterad på vår Facebook >

Se allt kul vi gör på Instagram >

Relaterade artiklar

Fullständiga villkor för användarregistrering

Samtycke för ansökan hos Sprio AB
Härmed godkänner jag att mina personuppgifter registreras och behandlas av Sprio AB. Lämnade uppgifter kommer att vara tillgängliga för ansvarig rekryterare eller avdelningschef på Sprio AB i enlighet med EU:s Dataskyddsförordningen (2018), GDPR.

Behandling av personuppgifter
Uppgifterna som du lämnar i din ansökan registreras för Sprio AB’s räkning i Sprios innehållshanteringssystem WordPress. Du ger härmed ditt fullständiga samtycke för att då ha möjlighet att bli kontaktad av ansvarig rekryterare eller avdelningschef på Sprio AB.

Vi behandlar följande personuppgifter:

Förnamn, efternamn och företag
Kontaktuppgifter: E-postadress och telefonnummer

Sprio är personuppgiftsansvarig
Sprio är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter.

Vem kan ta del av uppgifterna?
Lämnade uppgifter kommer att vara tillgängliga för ansvarig rekryterare eller avdelningschef på Sprio AB.

Om du har skyddad identitet ska du kontakta hej@sprio.se.. Du bör även vara aktsam om vilken information du delar med dig av. Delge därför endast information som är relevant för det aktuella tillfället.

Hur länge sparas personuppgifterna?
Samtliga personuppgifter kommer att raderas från Sprios databas i innehållshanteringssystemet inom 2 år efter att du senast lämnat dina uppgifter.

Du har rätt att få veta vilka uppgifter Sprio har om dig
Du har rätt att få information om vilka uppgifter Sprio har om dig i form av ett registerutdrag. Du kan även begära att vi rättar felaktiga uppgifter eller raderar information om dig. Du har också rätt att dra tillbaka ditt samtycke för att vi behandlar dina personuppgifter. Vi kommer då att ta bort din ansökan samt radera de personuppgifter som är associerade med ansökningen från vårt rekryteringssystem.

Har du frågor gällande detta hör av dig till: hej@sprio.se eller ring 08-128 200 00.

Kontakt vid begäran om registerutdrag/ändra/radera uppgifter samt övriga frågor gällande personuppgiftshantering
Namn: lovisa.anelof@sprio.se
Organisationsnummer: 559070-1800
Postadress: 111 34 Stockholm
Besöksadress: Sveavägen 32
Telefon: 08-128 200 00

Ansök nu