fbpx

Vardagen på Sprio – Sofie berättar om sourcing och leverans

Prio på Sprio2019.09.05

Hur ser din väg in i rekryteringsbranschen ut? 

– Jag började som rekryteringsassistent på Sprio samtidigt som jag studerade min sista termin på personalvetarprogrammet på Uppsala universitet. Efter mina studier blev jag erbjuden rollen som rekryterare och fick därmed möjligheten att stanna kvar på Sprio. Därefter har min roll utvecklats allt eftersom och jag har tagit mig an fler ansvarsområden och utmaningar som nu har lett fram till jag nyligen fått ytterligare en ny roll på företaget. Superkul!

Vad innebär din nya roll som personal- och leveranschef?

– Min nya roll innebär ett mer övergripande ansvar för leveransen gentemot vår största kund samt personalansvar för vår sourcing-avdelning internt. Där jobbar jag tätt med mina kollegor som konstant utvärderar och levererar kandidater till samtliga roller. Jag följer upp gällande mål, leverans och arbetssätt och ser till att vi alltid levererar på topp som ett team.

Vad gör man egentligen på en sourcing-avdelning?

– Sourcing ansvarar för den första kontakten med våra framtida kandidater. Sourcing-avdelningen behandlar alla ansökningar och gör alltid en första avstämning innan kandidaten bokas in på en personlig intervju på plats. Sourcing ansvarar även för administrativa ansvarsområden som exempelvis CV-granskning, referenstagning, bakgrundskontroller samt intervjuinbokningar. Ansvaret är stort och det är viktigt att det blir rätt från början för att upplevelsen ska bli så bra som möjligt för kandidaten samt att alla steg genomförs på rätt sätt under hela processen.

Vilka är de största utmaningarna i ditt jobb?

– I denna bransch svänger det snabbt och det gäller att alltid vara på tå. Det är viktigt för oss att våra kandidater får en bra upplevelse under rekryteringsprocessen, samtidigt som vi utför vårt arbete utefter behov och förfrågningar från kund. I våra rekryteringsprocesser är allas arbete beroende av varandra vilket innebär att vi måste jobba tätt och lösa utmaningarna tillsammans.

– Den största utmaningen för mig personligen är att leva upp till förväntningar från våra kandidater och kunder, samtidigt som jag vill att mina kollegor ska trivas i sina roller och känna att de utvecklas och har roligt på jobbet. 

Vad är det roligaste med att jobba i ett ungt, modernt företag?

– Det händer saker hela tiden! Ingen dag är den andra sig lik. Det är omöjligt att bli uttråkad på Sprio då tempot är högt och vi är ett sammansvetsat team som har roligt ihop både på jobbet och privat. Det bästa med Sprio är att vi har en så bra balans – vi har alltid nära till skratt men när vi jobbar så jobbar vi till 100% och levererar alltid på ett proffsigt och personligt sätt.

Vad letar du efter hos en kandidat som söker jobb inom kundservice och support?

– Det mest självklara att leta efter till ett jobb inom kundservice är arbetsglöd och rätt inställning – någon som är villig att jobba och leverera till 100 procent. Så länge man har viljan att lära sig så kommer man att utvecklas, oavsett tidigare arbetslivserfarenheter eller inte. Inom just kundservice och support är det viktigt att kunna möta olika typer av människor i olika situationer. Utstrålning, förståelse för människor, trevligt bemötande och ett leende på läpparna kommer man långt på – resten kan man lära sig på plats.

Hur går man bäst tillväga om man vill söka jobb via Sprio?

– Börja med att uppdatera ditt CV. Även om du inte har några tidigare arbetslivserfarenheter kan du fortfarande visa vilken skola du gått på, vilken linje du läst, om du varit aktiv i någon förening, sommarjobbat eller om du praktiserat. Och glöm inte att ha med en bild som representerar din personlig på ett proffsigt sätt!

– Steg nummer två är en ordentlig telefonsvarare och ett trevligt bemötande vid första telefonkontakt. Det kan även vara bra att reflektera över frågor som ”varför just den här tjänsten?”, ”vad är mina styrkor/svagheter?”, ”vad kan jag bidra med?” då detta ofta är frågor som ställs vid en intervju. Utöver det ska du bara vara dig själv så kommer det gå galant! Lycka till!

Följ oss

instagram_logo_2016-svg3-2-facebook-png-piclinkedin-icon-logo-fbade03110-seeklogo-com

Följ oss på Linkedin >

Håll dig uppdaterad på vår Facebook >

Se allt kul vi gör på Instagram >

Relaterade artiklar

Fullständiga villkor för användarregistrering

Samtycke för ansökan hos Sprio AB
Härmed godkänner jag att mina personuppgifter registreras och behandlas av Sprio AB. Lämnade uppgifter kommer att vara tillgängliga för ansvarig rekryterare eller avdelningschef på Sprio AB i enlighet med EU:s Dataskyddsförordningen (2018), GDPR.

Behandling av personuppgifter
Uppgifterna som du lämnar i din ansökan registreras för Sprio AB’s räkning i Sprios innehållshanteringssystem WordPress. Du ger härmed ditt fullständiga samtycke för att då ha möjlighet att bli kontaktad av ansvarig rekryterare eller avdelningschef på Sprio AB.

Vi behandlar följande personuppgifter:

Förnamn, efternamn och företag
Kontaktuppgifter: E-postadress och telefonnummer

Sprio är personuppgiftsansvarig
Sprio är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter.

Vem kan ta del av uppgifterna?
Lämnade uppgifter kommer att vara tillgängliga för ansvarig rekryterare eller avdelningschef på Sprio AB.

Om du har skyddad identitet ska du kontakta hej@sprio.se.. Du bör även vara aktsam om vilken information du delar med dig av. Delge därför endast information som är relevant för det aktuella tillfället.

Hur länge sparas personuppgifterna?
Samtliga personuppgifter kommer att raderas från Sprios databas i innehållshanteringssystemet inom 2 år efter att du senast lämnat dina uppgifter.

Du har rätt att få veta vilka uppgifter Sprio har om dig
Du har rätt att få information om vilka uppgifter Sprio har om dig i form av ett registerutdrag. Du kan även begära att vi rättar felaktiga uppgifter eller raderar information om dig. Du har också rätt att dra tillbaka ditt samtycke för att vi behandlar dina personuppgifter. Vi kommer då att ta bort din ansökan samt radera de personuppgifter som är associerade med ansökningen från vårt rekryteringssystem.

Har du frågor gällande detta hör av dig till: hej@sprio.se eller ring 08-128 200 00.

Kontakt vid begäran om registerutdrag/ändra/radera uppgifter samt övriga frågor gällande personuppgiftshantering
Namn: lovisa.anelof@sprio.se
Organisationsnummer: 559070-1800
Postadress: 111 34 Stockholm
Besöksadress: Sveavägen 32
Telefon: 08-128 200 00

Ansök nu