5 saker som bevisar varför kundservice är ett så otroligt viktigt jobb

Din karriär2017.12.06

Visste du att kundservice är ett riktigt framtids-yrke? I takt med att företag baserar sig online istället för på fysiska adresser med sina företag eller butiker så växer behovet av riktigt vass kundtjänstpersonal!

Kundservice gör företaget pålitligt


En bra kundservice får kunder att känna sig trygga. Om man som kund har problem eller frågor kring en vara eller tjänst man köpt vill man snabbt och smidigt få respons. När man betalat dyra pengar och vill att något ska funka blir man lätt irriterad om man inser att kundservicen inte svarar, eller att företaget kanske inte ens har en kundservice-avdelning! Därför är det otroligt viktigt för att få kundernas förtroende.

 

En bra kundservice väger tyngre än ett lågt pris


När en kund upptäcker att de får bra respons och hjälp att hitta lösningar de kanske inte ens visste existerade, så blir de mer benägna att återkomma till företaget. Om man vet att ett trevligt bemötande och hjälp finns bara ett samtal eller ett email bort så blir man inte lika stressad eller irriterad om man skulle behöva få svar på en fråga kring en produkt man köpt.

 

Ett yrke för framtiden!


I takt med att vi shoppar och utför ärenden allt mer på nätet, så blir kundtjänst allt viktigare. Förut kanske det var viktigt att kliva in i en fin butik med en trevlig och kunnig butikspersonal – idag är det viktigt med grym lösningsorienterad personal i kundservicen.

 

Ansiktet utåt vs. Rösten mot kund


Förr i tiden pratade man om att vara ”ansiktet utåt” i reklamsyfte. Det begreppet uppdateras nu till att vara rösten mot kunden. Eftersom att kundservice-personalen allt oftare blir den enda mänskliga kontakten för kunden både inför och efter ett köp. Därför är detta ett allt viktigare yrke som stärker varumärket!

 

Word to mouth


Du vet säkert själv att du allra helst tar emot rekommendationer från en nära vän. Någon du vet att du kan lita på och någon som du står nära. En bra kundservice kan ge just den här typen av värdefull gratis-reklam i form av rekommendationer och omdömen! Om du blivit väl bemött någonstans och en vän ber om en rekommendation i just ett sådant ärende – visst skulle du då rekommendera det företag som gav sådär bra och snabb service? Att bemöta kunder på rätt sätt är så mycket mer värdefullt än du kanske från början kunde tro.
 

Följ oss

Följ oss på Linkedin >>

Håll dig uppdaterad på vår Facebook >>

Se allt kul vi gör på Instagram >>

Relaterade artiklar

Fullständiga villkor för användarregistrering

All hantering av personuppgifter sker i enlighet med lagen om personuppgifter (PUL) och de rekommendationer som anges av datainspektionen. Dina uppgifter som du registrerar kommer endast att hanteras i rekryteringssyfte. Jag godkänner & samtycker till att ni får behandla och samla in min personliga information enligt ovan beskrivning.

Fullständiga villkor för användarregistrering

Vi använder de personuppgifter och den information du frivilligt lämnar som hjälpmedel i våra rekryteringsprocesser. All hantering av personuppgifter sker i enlighet med lagen om personuppgifter (PUL) och de rekommendationer som anges av datainspektionen. Jag samtycker härmed till att ni får behandla och samla in min personliga information på det sätt som beskrivits ovan för att uppfylla de ovan angivna syftena.

Ansök nu