fbpx

7 tips för dig som ska gå på arbetsintervju

Söka jobb2018.05.08

 

1. Kom förberedd!

 Såklart uppskattas det om du redan är lite påläst om företaget. Det gör att du ger ett gott första intryck och känner dig säkrare i att få intervjun att kännas som ett samtal istället för ett förhör.

2. Förbered följdfrågor!

Att ställa relevanta följdfrågor är en riktigt bra grej! Dels får du en djupare kunskap i vad jobbet faktiskt innebär samtidigt som du uppfattas som intresserad och vaken.

3. Undvik missförstånd!

Om du inte förstår en fråga som du får under intervjun, eller om du behöver lite betänketid. Säg då att du inte förstår frågan eller be rekryteraren att omformulera frågan. På så vis slipper ni onödiga missförstånd eller att du ger ett knepigt svar på en enkel fråga.

4. Prata inte för fort!

Det är inget fel på att fundera lite innan du ger ett svar och du behöver inte heller stressa fram svaret, ta dig tid att svara och ge ett riktigt bra svar istället, det är mycket mer värdefullt.

5. Läs noga!

Kom ihåg att läsa ditt kallelse-mejl ordentligt innan du dyker upp intervjun. Det kanske står något om en portkod, ett namn att fråga efter eller att du ska ta med något särskilt? Då är det såklart bra om du är exemplarisk och dyker upp på rätt premisser.

6. Kom inte för sent!

Viktigast av allt! Kom i tid till din intervju. Är du osäker på hur man tar sig dit? Kolla då upp det innan och ta dig till platsen med goda marginaler. Kommer du för tidigt kan du bara ta en promenad runt kvarteret eller varför inte slå dig ner i en soffa i väntrummet. 

7. Var på gott humör, lyssna noga och visa så mycket intresse du faktiskt känner!

Om du redan på intervjun känner att jobbet inte verkar vara något för dig så kan du säga det på plats och bespara rekryteraren värdefull tid. Chansen är då större att de hör av sig nästa gång när det tror sig ha hittat ett jobb som skulle passa dig.

 

LYCKA TILL! 

 

Följ oss

instagram_logo_2016-svg3-2-facebook-png-piclinkedin-icon-logo-fbade03110-seeklogo-com

Följ oss på Linkedin >

Håll dig uppdaterad på vår Facebook >

Se allt kul vi gör på Instagram >

Relaterade artiklar

Fullständiga villkor för användarregistrering

Samtycke för ansökan hos Sprio AB
Härmed godkänner jag att mina personuppgifter registreras och behandlas av Sprio AB. Lämnade uppgifter kommer att vara tillgängliga för ansvarig rekryterare eller avdelningschef på Sprio AB i enlighet med EU:s Dataskyddsförordningen (2018), GDPR.

Behandling av personuppgifter
Uppgifterna som du lämnar i din ansökan registreras för Sprio AB’s räkning i Sprios innehållshanteringssystem WordPress. Du ger härmed ditt fullständiga samtycke för att då ha möjlighet att bli kontaktad av ansvarig rekryterare eller avdelningschef på Sprio AB.

Vi behandlar följande personuppgifter:

Förnamn, efternamn och företag
Kontaktuppgifter: E-postadress och telefonnummer

Sprio är personuppgiftsansvarig
Sprio är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter.

Vem kan ta del av uppgifterna?
Lämnade uppgifter kommer att vara tillgängliga för ansvarig rekryterare eller avdelningschef på Sprio AB.

Om du har skyddad identitet ska du kontakta hej@sprio.se.. Du bör även vara aktsam om vilken information du delar med dig av. Delge därför endast information som är relevant för det aktuella tillfället.

Hur länge sparas personuppgifterna?
Samtliga personuppgifter kommer att raderas från Sprios databas i innehållshanteringssystemet inom 2 år efter att du senast lämnat dina uppgifter.

Du har rätt att få veta vilka uppgifter Sprio har om dig
Du har rätt att få information om vilka uppgifter Sprio har om dig i form av ett registerutdrag. Du kan även begära att vi rättar felaktiga uppgifter eller raderar information om dig. Du har också rätt att dra tillbaka ditt samtycke för att vi behandlar dina personuppgifter. Vi kommer då att ta bort din ansökan samt radera de personuppgifter som är associerade med ansökningen från vårt rekryteringssystem.

Har du frågor gällande detta hör av dig till: hej@sprio.se eller ring 08-128 200 00.

Kontakt vid begäran om registerutdrag/ändra/radera uppgifter samt övriga frågor gällande personuppgiftshantering
Namn: lovisa.anelof@sprio.se
Organisationsnummer: 559070-1800
Postadress: 111 34 Stockholm
Besöksadress: Sveavägen 32
Telefon: 08-128 200 00

Ansök nu