fbpx

Så kan du bidra till en bra företagskultur

På jobbet2019.01.29

Bemöt andra som du själv vill bli bemött

Du har säkert hört det förut, men visst är det sant som det gamla ordspråket säger. Så som du själv vill bli bemött önskar nog de allra flesta att också bli bemötta. Ett varmt leénde, ärlighet, positiv energi, tillyckoönskningar och en hjälpande hand kommer man långt med.

Hitta på saker tillsammans efter jobbet 

Har du supertrevliga kollegor som du skrattar massor tillsammans med – men det stannar liksom i lunchrummet? Ta steget och fråga om ni istället ska äta lunch på en närliggande resturang ihop. När vi umgås utanför kontoret tenderar vi att öppna upp oss mer. Nästa naturliga steg blir kanske sedan att planera in en aw tillsammans kommande fredag? När vi lär känna varandra har vi lättare att acceptera och förstå våra olika sidor, både positiva och negativa.

Fira framgång! 

Har ni rekordmånga nöjda kunder? Eller har ni äntligen nått det där säljmålet ni kämpat för så länge? Se till att fira det! Det är lätt att gräva ner sig när det går mindre bra, men vi glömmer ofta bort att fira varandra och oss själva när det går bra. Att ge kollegan en peppande kram, dela på en bit tårta vid eftermiddagsfikat eller blåsa upp ballonger och skåla tillsammans stärker gemenskapen. Uppmärksamma varandra och era framgångar – stora som små.

Var rak och ärlig

För att undvika konflikter, missförstånd och skitsnack bakom ryggen är det viktigt att vara rak och ärlig mot dina kollegor. För vissa kan det vara svårt att säga precis vad man tycker och tänker direkt till personen i fråga, ta då diskussionen med din närmaste chef. Din chef bär det yttersta ansvaret för allas trivsel på arbetsplatsen och har dessutom tystnadsplikt vilket innebär att det ni pratar om kommer stanna mellan er två.

Inkludera nya kollegor

Har du fått en ny kollega till teamet? Grattis! Försök att anstränga dig så mycket du bara kan för att inkludera henne eller honom i gruppen. Det är lätt att fortsätta med internskämten på fikarasten eller ta för givet att den nya kollegan på en gång ska förstå hur ni arbetar. Visa att du är intresserad av att lära känna personen, fråga vad han eller hon är sugen på att äta för lunch och visa vart man kan hitta anteckningsblock och markeringspennor.

Håll snyggt runt omkring dig

Det är betydligt roligare att komma till jobbet när det är rent och städat. Visst? Ta initiativet att tömma diskmaskinen, torka av bordet eller rengör kaffemaskinen. Nästa gång har någon annan gjort det och helt plötsligt har ni skapat en rutin som alla på arbetsplatsen mår bra av och som i sin tur bidrar till att förbättra er företagskultur.

____

Följ oss

instagram_logo_2016-svg3-2-facebook-png-piclinkedin-icon-logo-fbade03110-seeklogo-com

Följ oss på Linkedin >

Håll dig uppdaterad på vår Facebook >

Se allt kul vi gör på Instagram >

Relaterade artiklar

Fullständiga villkor för användarregistrering

Samtycke för ansökan hos Sprio AB
Härmed godkänner jag att mina personuppgifter registreras och behandlas av Sprio AB. Lämnade uppgifter kommer att vara tillgängliga för ansvarig rekryterare eller avdelningschef på Sprio AB i enlighet med EU:s Dataskyddsförordningen (2018), GDPR.

Behandling av personuppgifter
Uppgifterna som du lämnar i din ansökan registreras för Sprio AB’s räkning i Sprios innehållshanteringssystem WordPress. Du ger härmed ditt fullständiga samtycke för att då ha möjlighet att bli kontaktad av ansvarig rekryterare eller avdelningschef på Sprio AB.

Vi behandlar följande personuppgifter:

Förnamn, efternamn och företag
Kontaktuppgifter: E-postadress och telefonnummer

Sprio är personuppgiftsansvarig
Sprio är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter.

Vem kan ta del av uppgifterna?
Lämnade uppgifter kommer att vara tillgängliga för ansvarig rekryterare eller avdelningschef på Sprio AB.

Om du har skyddad identitet ska du kontakta hej@sprio.se.. Du bör även vara aktsam om vilken information du delar med dig av. Delge därför endast information som är relevant för det aktuella tillfället.

Hur länge sparas personuppgifterna?
Samtliga personuppgifter kommer att raderas från Sprios databas i innehållshanteringssystemet inom 2 år efter att du senast lämnat dina uppgifter.

Du har rätt att få veta vilka uppgifter Sprio har om dig
Du har rätt att få information om vilka uppgifter Sprio har om dig i form av ett registerutdrag. Du kan även begära att vi rättar felaktiga uppgifter eller raderar information om dig. Du har också rätt att dra tillbaka ditt samtycke för att vi behandlar dina personuppgifter. Vi kommer då att ta bort din ansökan samt radera de personuppgifter som är associerade med ansökningen från vårt rekryteringssystem.

Har du frågor gällande detta hör av dig till: hej@sprio.se eller ring 08-128 200 00.

Kontakt vid begäran om registerutdrag/ändra/radera uppgifter samt övriga frågor gällande personuppgiftshantering
Namn: lovisa.anelof@sprio.se
Organisationsnummer: 559070-1800
Postadress: 111 34 Stockholm
Besöksadress: Sveavägen 32
Telefon: 08-128 200 00

Ansök nu