fbpx

10 saker du kan göra för att chefen ska gilla dig lite extra

På jobbet2017.10.11

Kanske vill du klättra inom företaget, få bra referenser när du slutat eller helt enkelt få en trevligare vardag på arbetsplatsen. Här kommer våra bästa tips på hur du med enkelhet kommer att sticka ut ur gruppen på ett positivt sätt.
 

1. Kom i tid

Det är inte svårt att komma i tid. Men att göra det är otroligt viktigt. En person som alltid är i tid uppfattas som organiserad. Du visar på så vis att du har respekt för andra människors tid. Att låta någon vänta på dig däremot får dig att upplevas nonchalant och slarvig – det vill du inte!
 

2. Var förberedd

Var alltid lite extra förberedd! Om du ska ha ett möte så kanske du ska läsa igenom inbjudan till mötet fler än en gång för att kunna förutse vad som kommer att tas upp på mötet. Om du gör det och ger dig själv försprånget att hinna tänka ut lite smarta inspel och frågeställningar till mötet så kommer du både känna dig och framstå som engagerad och eftertänksam.
 

3. Arbetsmoral

På jobbet är det meningen att du ska jobba! Det är därför du är där och det är därifrån du får din lön. Se till att hinna med det du ska och att inte slarva. Det kommer att gynna dig i slutändan.
 

4. Energi

Det är superviktigt med energi! Gå alltid och lägg dig i tid och ät ordentligt! Ta med dig mellis till jobbet ifall energinivån skulle börja sjunka. Se till att utstråla en sådan energi som du själv vill bli mött av på jobbet. Om alla är pigga och utvilade kommer ni antagligen både ha roligare och vara effektivare på jobbet! Win-win!
 

5. Ta till dig kritik

Om du får kritik eller feedback av en kollega eller chef, se då till att skriva ner den kritiken! Läs igenom och ta till dig. Ingen ger dig feedback för att vara elak, du får feedback för att du ska kunna utvecklas och bli bättre. Det betyder alltså att personen i fråga vill lyfta dig. Det kanske gör att du i framtiden kan vara schysst mot någon annan som behöver samma tips?
 

6. Ansträng dig

Om du hela tiden anstränger dig och sätter upp nya mål för dig själ så kommer det att synas även utifrån. Att du anstränger dig kan inspirera andra och kommer att leda till personlig utveckling och motivation.
 

7. Kroppsspråk

Det här kan ju låta löjligt men det är faktiskt viktigare än du tror. Om du sträcker på dig, inte sitter med armarna i kors och ser folk i ögonen så kommer du märka att både du och dem du möter blir gladare och trevligare.
 

8. Attityd

Allt handlar jättemycket om inställning – alltid! Precis som du spelar Candy Crush och vill nå till nästa nivå kan du se din arbetsplats. Så länge du gör rätt drag och är villig att fokusera och anstränga dig så kan du enkelt ta dig till nya nivåer på arbetsplatsen.
 

9. Passion

Älska ditt jobb! Även om vissa dagar kan kännas tunga eller trista så bör du känna att du har passion för ditt jobb. Var du än befinner dig så finns det garanterat något som får dig att fortsätta att kämpa på. Ta reda på vad det är? Belys och lägg fokus på det så blir arbetet mycket roligare.
 

10. Göra det där lilla extra

Försök att lägga i en extra växel! Det behöver inte handla om att du gör stordåd varje dag, bara att ge någon en hjälpande hand eller att utföra en extra arbetsuppgift för att du har tid över gör susen. Du kommer att känna dig duktig och dina kollegor kommer att älska dig.
 

Relaterade artiklar

Fullständiga villkor för användarregistrering

Samtycke för ansökan hos Sprio AB
Härmed godkänner jag att mina personuppgifter registreras och behandlas av Sprio AB. Lämnade uppgifter kommer att vara tillgängliga för ansvarig rekryterare eller avdelningschef på Sprio AB i enlighet med EU:s Dataskyddsförordningen (2018), GDPR.

Behandling av personuppgifter
Uppgifterna som du lämnar i din ansökan registreras för Sprio AB’s räkning i Sprios innehållshanteringssystem WordPress. Du ger härmed ditt fullständiga samtycke för att då ha möjlighet att bli kontaktad av ansvarig rekryterare eller avdelningschef på Sprio AB.

Vi behandlar följande personuppgifter:

Förnamn, efternamn och företag
Kontaktuppgifter: E-postadress och telefonnummer

Sprio är personuppgiftsansvarig
Sprio är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter.

Vem kan ta del av uppgifterna?
Lämnade uppgifter kommer att vara tillgängliga för ansvarig rekryterare eller avdelningschef på Sprio AB.

Om du har skyddad identitet ska du kontakta hej@sprio.se.. Du bör även vara aktsam om vilken information du delar med dig av. Delge därför endast information som är relevant för det aktuella tillfället.

Hur länge sparas personuppgifterna?
Samtliga personuppgifter kommer att raderas från Sprios databas i innehållshanteringssystemet inom 2 år efter att du senast lämnat dina uppgifter.

Du har rätt att få veta vilka uppgifter Sprio har om dig
Du har rätt att få information om vilka uppgifter Sprio har om dig i form av ett registerutdrag. Du kan även begära att vi rättar felaktiga uppgifter eller raderar information om dig. Du har också rätt att dra tillbaka ditt samtycke för att vi behandlar dina personuppgifter. Vi kommer då att ta bort din ansökan samt radera de personuppgifter som är associerade med ansökningen från vårt rekryteringssystem.

Har du frågor gällande detta hör av dig till: hej@sprio.se eller ring 08-128 200 00.

Kontakt vid begäran om registerutdrag/ändra/radera uppgifter samt övriga frågor gällande personuppgiftshantering
Namn: lovisa.anelof@sprio.se
Organisationsnummer: 559070-1800
Postadress: 111 34 Stockholm
Besöksadress: Sveavägen 32
Telefon: 08-128 200 00

Ansök nu