10 saker du kan göra för att chefen ska gilla dig lite extra

På jobbet2017.10.11

Visst vill du väl alltid komma överens med alla kollegor på arbetsplatsen. Men det kan kännas extra viktigt att ligga bra till hos chefen.

Kanske vill du klättra inom företaget, få bra referenser när du slutat eller helt enkelt få en trevligare vardag på arbetsplatsen. Här kommer våra bästa tips på hur du med enkelhet kommer att sticka ut ur gruppen på ett positivt sätt.
 

1. Kom i tid

Det är inte svårt att komma i tid. Men att göra det är otroligt viktigt. En person som alltid är i tid uppfattas som organiserad. Du visar på så vis att du har respekt för andra människors tid. Att låta någon vänta på dig däremot får dig att upplevas nonchalant och slarvig – det vill du inte!
 

2. Var förberedd

Var alltid lite extra förberedd! Om du ska ha ett möte så kanske du ska läsa igenom inbjudan till mötet fler än en gång för att kunna förutse vad som kommer att tas upp på mötet. Om du gör det och ger dig själv försprånget att hinna tänka ut lite smarta inspel och frågeställningar till mötet så kommer du både känna dig och framstå som engagerad och eftertänksam.
 

3. Arbetsmoral

På jobbet är det meningen att du ska jobba! Det är därför du är där och det är därifrån du får din lön. Se till att hinna med det du ska och att inte slarva. Det kommer att gynna dig i slutändan.
 

4. Energi

Det är superviktigt med energi! Gå alltid och lägg dig i tid och ät ordentligt! Ta med dig mellis till jobbet ifall energinivån skulle börja sjunka. Se till att utstråla en sådan energi som du själv vill bli mött av på jobbet. Om alla är pigga och utvilade kommer ni antagligen både ha roligare och vara effektivare på jobbet! Win-win!
 

5. Ta till dig kritik

Om du får kritik eller feedback av en kollega eller chef, se då till att skriva ner den kritiken! Läs igenom och ta till dig. Ingen ger dig feedback för att vara elak, du får feedback för att du ska kunna utvecklas och bli bättre. Det betyder alltså att personen i fråga vill lyfta dig. Det kanske gör att du i framtiden kan vara schysst mot någon annan som behöver samma tips?
 

6. Ansträng dig

Om du hela tiden anstränger dig och sätter upp nya mål för dig själ så kommer det att synas även utifrån. Att du anstränger dig kan inspirera andra och kommer att leda till personlig utveckling och motivation.
 

7. Kroppsspråk

Det här kan ju låta löjligt men det är faktiskt viktigare än du tror. Om du sträcker på dig, inte sitter med armarna i kors och ser folk i ögonen så kommer du märka att både du och dem du möter blir gladare och trevligare.
 

8. Attityd

Allt handlar jättemycket om inställning – alltid! Precis som du spelar Candy Crush och vill nå till nästa nivå kan du se din arbetsplats. Så länge du gör rätt drag och är villig att fokusera och anstränga dig så kan du enkelt ta dig till nya nivåer på arbetsplatsen.
 

9. Passion

Älska ditt jobb! Även om vissa dagar kan kännas tunga eller trista så bör du känna att du har passion för ditt jobb. Var du än befinner dig så finns det garanterat något som får dig att fortsätta att kämpa på. Ta reda på vad det är? Belys och lägg fokus på det så blir arbetet mycket roligare.
 

10. Göra det där lilla extra

Försök att lägga i en extra växel! Det behöver inte handla om att du gör stordåd varje dag, bara att ge någon en hjälpande hand eller att utföra en extra arbetsuppgift för att du har tid över gör susen. Du kommer att känna dig duktig och dina kollegor kommer att älska dig.
 

Relaterade artiklar

Fullständiga villkor för användarregistrering

All hantering av personuppgifter sker i enlighet med lagen om personuppgifter (PUL) och de rekommendationer som anges av datainspektionen. Dina uppgifter som du registrerar kommer endast att hanteras i rekryteringssyfte. Jag godkänner & samtycker till att ni får behandla och samla in min personliga information enligt ovan beskrivning.

Fullständiga villkor för användarregistrering

Vi använder de personuppgifter och den information du frivilligt lämnar som hjälpmedel i våra rekryteringsprocesser. All hantering av personuppgifter sker i enlighet med lagen om personuppgifter (PUL) och de rekommendationer som anges av datainspektionen. Jag samtycker härmed till att ni får behandla och samla in min personliga information på det sätt som beskrivits ovan för att uppfylla de ovan angivna syftena.

Ansök nu