fbpx

Sprio ger 5 tips – så skriver du ett bra personligt brev

CV och brev2018.07.31

 

Glöm inte viktig information

Högst upp bör du skriva dagens datum, ditt namn och vilken tjänst du söker. Det är för att den som läser lätt ska kunna koppla samman ditt personliga brev med ditt CV och se vilken tjänst du sökt.

Starta kraftigt

Ett tips är att starta med en intresseväckare eller något slagkratigt, som får den som läser att bli intresserad och vilja fortsätta läsa. Du kan till exempel börja med att skriva varför du söker jobbet, eller vad just DU kan tillföra till arbetsplatsen.

Håll dig kort

Ett personligt brev ska inte vara flera sidor långt, max ett A4. Försök att hålla dig kortfattad och få med det mest väsentliga. Ett personligt brev ska inte innehålla samma information som CV:t, utan här ska du skriva varför du passar för tjänsten och vem du är som person. Du kan självklart skriva med meriter som gör just dig intressant för tjänsten, men inte så detaljerat som på Cv:t.

Anpassa efter varje tjänst

Ditt CV behöver inte alltid vara anpassat utefter de olika tjänsterna du söker, men det borde ditt personliga brev vara. Det är viktigt att trycka på varför just du passar för tjänsten och vad du kan tillföra. Passa på att sälja in dig själv!

Avsluta trevligt

Avsluta gärna ditt brev med en uppmaning, som att du ser fram emot att höra från dem eller att du ser fram emot en intervju så att du får berätta mer om dig själv. Sista avslutar du självklart med ”Med vänliga hälsningar…” och under ditt telefonnummer så de kan ringa upp dig direkt om de önskar.

LYCKA TILL!

 

Följ oss

instagram_logo_2016-svg3-2-facebook-png-piclinkedin-icon-logo-fbade03110-seeklogo-com

Följ oss på Linkedin >

Håll dig uppdaterad på vår Facebook >

Se allt kul vi gör på Instagram >

Relaterade artiklar

Fullständiga villkor för användarregistrering

Samtycke för ansökan hos Sprio AB
Härmed godkänner jag att mina personuppgifter registreras och behandlas av Sprio AB. Lämnade uppgifter kommer att vara tillgängliga för ansvarig rekryterare eller avdelningschef på Sprio AB i enlighet med EU:s Dataskyddsförordningen (2018), GDPR.

Behandling av personuppgifter
Uppgifterna som du lämnar i din ansökan registreras för Sprio AB’s räkning i Sprios innehållshanteringssystem WordPress. Du ger härmed ditt fullständiga samtycke för att då ha möjlighet att bli kontaktad av ansvarig rekryterare eller avdelningschef på Sprio AB.

Vi behandlar följande personuppgifter:

Förnamn, efternamn och företag
Kontaktuppgifter: E-postadress och telefonnummer

Sprio är personuppgiftsansvarig
Sprio är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter.

Vem kan ta del av uppgifterna?
Lämnade uppgifter kommer att vara tillgängliga för ansvarig rekryterare eller avdelningschef på Sprio AB.

Om du har skyddad identitet ska du kontakta hej@sprio.se.. Du bör även vara aktsam om vilken information du delar med dig av. Delge därför endast information som är relevant för det aktuella tillfället.

Hur länge sparas personuppgifterna?
Samtliga personuppgifter kommer att raderas från Sprios databas i innehållshanteringssystemet inom 2 år efter att du senast lämnat dina uppgifter.

Du har rätt att få veta vilka uppgifter Sprio har om dig
Du har rätt att få information om vilka uppgifter Sprio har om dig i form av ett registerutdrag. Du kan även begära att vi rättar felaktiga uppgifter eller raderar information om dig. Du har också rätt att dra tillbaka ditt samtycke för att vi behandlar dina personuppgifter. Vi kommer då att ta bort din ansökan samt radera de personuppgifter som är associerade med ansökningen från vårt rekryteringssystem.

Har du frågor gällande detta hör av dig till: hej@sprio.se eller ring 08-128 200 00.

Kontakt vid begäran om registerutdrag/ändra/radera uppgifter samt övriga frågor gällande personuppgiftshantering
Namn: lovisa.anelof@sprio.se
Organisationsnummer: 559070-1800
Postadress: 111 34 Stockholm
Besöksadress: Sveavägen 32
Telefon: 08-128 200 00

Ansök nu