fbpx

Trött efter lunchen? Tipsen som får dig att slippa matkoman

På jobbet2019.02.26

Rör på dig

För att undvika matkoma kan du passa på att röra dig lite extra under lunchen! Ta en promenad eller välj trapporna istället för hissen. Det här är extra viktigt om du har ett stillasittande kontorsjobb, sätt fart på blodcirkulationen så ska du nog se att tröttheten efter lunchen inte blir lika påtaglig.

 

 

Ät näringsrikt och undvik snabbmat

Snabbmat, fet mat och rött kött är generellt mat som är tung och svårsmält. Den kräver mer energi av din kropp att smälta och gör dig automatiskt tröttare. Så försöka att tänka på att få i dig näringsrik och nyttig mat på lunchen. Det gör dig gott i längden! Ibland kan det däremot vara svårt att upprätthålla en varierad och näringsrik kost i vardagspuzzlet, och då kan det vara en bra idé att äta tillskott. Om du har svårt att veta vilka tillskott som passar din livsstil, spana in Kindly som skräddarsyr ett vitaminpaket utefter dina behov.

 

Stressa inte i dig maten

Att hetsäta är aldrig bra. Ät i lagom takt och tugga ordentligt. Det underlättar för din kropp och för din matsmältning att inte försätta kroppen i stress. Den har nog med att smälta maten, så låt den lägga fokus på det!

 

 

Ge kroppen chansen att vila

Ät i lugn och ro, ta en skön promenad eller varför inte bara luta dig tillbaka med en trevlig kollega och en god kaffe efter maten? Det ger dig energi att orka med eftermiddagen (åtminstone fram till klockan-tre-dippen, då kan det vara läge att fylla på blodsockret igen!)

 

Ät lagom

Ät inte tills du spricker för att du är så mätt! Bättre att äta dig lagom mätt och ta en frukt senare ifall du blir mer hungrig. När du blir FÖR mätt så blir du såklart också trött, dåsig och mår dåligt – helt i onödan!

Följ oss

instagram_logo_2016-svg3-2-facebook-png-piclinkedin-icon-logo-fbade03110-seeklogo-com

Följ oss på Linkedin >

Håll dig uppdaterad på vår Facebook >

Se allt kul vi gör på Instagram >

Relaterade artiklar

Fullständiga villkor för användarregistrering

Samtycke för ansökan hos Sprio AB
Härmed godkänner jag att mina personuppgifter registreras och behandlas av Sprio AB. Lämnade uppgifter kommer att vara tillgängliga för ansvarig rekryterare eller avdelningschef på Sprio AB i enlighet med EU:s Dataskyddsförordningen (2018), GDPR.

Behandling av personuppgifter
Uppgifterna som du lämnar i din ansökan registreras för Sprio AB’s räkning i Sprios innehållshanteringssystem WordPress. Du ger härmed ditt fullständiga samtycke för att då ha möjlighet att bli kontaktad av ansvarig rekryterare eller avdelningschef på Sprio AB.

Vi behandlar följande personuppgifter:

Förnamn, efternamn och företag
Kontaktuppgifter: E-postadress och telefonnummer

Sprio är personuppgiftsansvarig
Sprio är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter.

Vem kan ta del av uppgifterna?
Lämnade uppgifter kommer att vara tillgängliga för ansvarig rekryterare eller avdelningschef på Sprio AB.

Om du har skyddad identitet ska du kontakta hej@sprio.se.. Du bör även vara aktsam om vilken information du delar med dig av. Delge därför endast information som är relevant för det aktuella tillfället.

Hur länge sparas personuppgifterna?
Samtliga personuppgifter kommer att raderas från Sprios databas i innehållshanteringssystemet inom 2 år efter att du senast lämnat dina uppgifter.

Du har rätt att få veta vilka uppgifter Sprio har om dig
Du har rätt att få information om vilka uppgifter Sprio har om dig i form av ett registerutdrag. Du kan även begära att vi rättar felaktiga uppgifter eller raderar information om dig. Du har också rätt att dra tillbaka ditt samtycke för att vi behandlar dina personuppgifter. Vi kommer då att ta bort din ansökan samt radera de personuppgifter som är associerade med ansökningen från vårt rekryteringssystem.

Har du frågor gällande detta hör av dig till: hej@sprio.se eller ring 08-128 200 00.

Kontakt vid begäran om registerutdrag/ändra/radera uppgifter samt övriga frågor gällande personuppgiftshantering
Namn: lovisa.anelof@sprio.se
Organisationsnummer: 559070-1800
Postadress: 111 34 Stockholm
Besöksadress: Sveavägen 32
Telefon: 08-128 200 00

Ansök nu